Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Waits utgir «foreldreløse» låter

54 nye eller hittil uutgitte spor signert Tom Waits slippes 20. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - «Orphans» er røffe og sarte låter. Rumbaer om havfruer, shuffler om togvrak, tarantellaer om insekter, madrigaler om å drukne, forteller Waits i en pressemelding.

- Redde, slemme foreldreløse sanger om bortføring og melankoli. Sanger som vokste opp under vanskelige kår. Sanger av uklar opprinnelse, reddet fra en ond skjebne, som nå bare ønsker å bli tatt vare på. De biter ikke, de trenger bare oppmerksomhet, skriver Waits på sin særegne amerikansk.

Som jeg vil anta at man kan lese mer av i den 94 siders booklet-en som følger utgivelsen. 30 av sangene på «Orphans» er nyinnspilte.

Samleren består av tre cd-er som til sammen varer i tre timer. «Brawlers» består av bråkete blues («brawl» betyr slagsmål, ofte i sammenhengen «bar brawl»), «Bawlers» inneholder keltiske og countryballader, godnatta-, piano- og andre roligere sanger, mens «Bastards» byr på eksperimentell musikk og merkelige fortellinger.

Mange av sangene har opprinnelig blitt laget til filmer, teater og andre prosjekter. Det er første gang de gis ut på plate.

Tom Waits har nok en gang produsert sammen med sin kone Kathleen Brennan.

Sammen har de blitt listet som nummer fire på lista over verdens beste låtskrivere, laget av Paste Magazine.

NY PLATE: Tom Waits gir ut 54 låter, 30 av dem er nyinnspilte. Foto: FRA COVERET
NY PLATE: Tom Waits gir ut 54 låter, 30 av dem er nyinnspilte. Foto: FRA COVERET Vis mer

Hver torsdag sender Dagbladet ut nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis. Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post: