Tomas Espedal er nominert til internasjonal prestisjepris

Men det skulle du ikke visst før i november.

I CELEBERT SELSKAP: Tomas Espedal er på langlisten til den prestisjetunge IMPAC Dublin Literary Award.  Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
I CELEBERT SELSKAP: Tomas Espedal er på langlisten til den prestisjetunge IMPAC Dublin Literary Award. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en pressemelding i dag kunne Gyldendal Agency fortelle at Tomas Espedal er nominert til den høythengende internasjonale litteraturprisen IMPAC Dublin Literary Award, for boka «Imot kunsten».

Espedals bok er på langlisten til prisen, som til vanlig offentliggjøres i november hvert år. Nyheten skulle også i år kunngjøres i november, dersom IMPAC-administrasjonen hadde fått det som den ville.

Brøt sperrefristen - Det var en inkurie fra vår side, vi så ikke datoen for sperrefristen. Derfor har vi vært litt tidlig ute i gleden over informasjonen, sier Eva Lie-Nilsen, rettighetsredaktør i Gyldendal Agency, til Dagbladet.

Hun regner ikke med å få noen større reaksjoner fra prisutdelerne, selv om de har sluppet nyheten tre måneder for tidlig.

- Norge er et lite land i Nord-Europa, og vi skriver på norsk. Denne pressemeldingen er jo kun sendt ut i Norge, sier hun.

Celebert selskap Siden nominasjonslista ennå ikke er offentlig, vet hun ikke hvem eller hvor mange forfattere Espedal konkurrerer med. I fjor telte langlisten 147 bøker, som deretter ble kortet ned til ti titler i april. IMPAC-prisen ble delt ut 13. juni i år, til Jon McGregor for boka «Even the Dogs».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer