Tomas Espedal nominert til internasjonal pris for årets kleineste sexskildring

«Hun rir over ham slik hun har forestilt seg at hun en gang skulle ri over en gutt, en mann, et dyr».

JUBLER: Forfatter Tomas Espedal sier han omsider har fått en indikasjon på at noen faktisk leser bøkene hans i England. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
JUBLER: Forfatter Tomas Espedal sier han omsider har fått en indikasjon på at noen faktisk leser bøkene hans i England. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Tomas Espedal har havnet i et internasjonalt og eksklusivt, om enn ikke spesielt ettertraktet selskap:

Han er nominert til britiske tidsskriftet Literary Reviews årlige kåring av de verste sexskildringene i bøker.

Nominasjonen får den ellers svært kritikeravholdte bergenseren for følgende passasje fra «Imot Naturen», som på engelsk har fått tittelen «Against nature»:

«Hun legger ham i bakken, holder hendene hans fast mot gulvet. Hun kysser og slikker ham i ansiktet. Hun biter ham i leppen. Hun biter ham i kinnet. Hun puster ham i øret, roper navnet hans i øret, hun slår håret mot ansiktet hans. Hun holder hånden hardt over munnen hans og tar fra ham pusten. Hun rir over ham slik hun har forestilt seg at hun en gang skulle ri over en gutt, en mann, et dyr; hun griper fatt i det lange håret hans med begge hender og rir over ham som om han er en hest...»

Til Bergens Tidende jubler Espedal for «æren»:

- Dette er den første indikasjonen jeg har fått på at boken har blitt lest i England siden den ble gitt ut der. Jeg hadde nesten mistet troen på at engelskmenn kunne lese, sier han til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer