Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tomb Raider: Angel of Darkness»

Actionspill fra Core / Eidos.For: PlayStation 2 og PC (slutten av juni)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan si hva du vil om Lara Croft og puppene hennes, men spillserien har nå en gang solgt titalls millioner kopier verden rundt siden 1996. Og nå er altså Lara tilbake.

Men vent nå litt. Døde ikke Lara på slutten av sist spill, «The Last Revelation»? Tydeligvis ikke. «The Angel of Darkness» begynner en stund etter den episoden, og vi får ikke vite hvordan hun overlevde, og hva hun har gjort i mellomtiden.

Sikkert er imidlertid at dette spillet ikke vil være en blåkopi av de forrige spillene, bare med bedre grafikk. Stemningen skrus flere hakk mot mørket, og er i praksis delt inn i tre forskjellige deler, hver med sin egen stil. Den klassiske Lara Croft-opplevelsen kommer først i midten av spillet, og i denne delen møter du Kurtis, som du vil spille i siste delen. Kurtis er bråkjekk, og skyter gjerne før han tenker på å stille spørsmål.

Det er imidlertid den første delen av spillet som skiller seg mest fra formelen. I løpet av det tidsrommet vi ikke vet hva Lara har drevet med, har hun tydeligvis vært aktiv. Hun anklages for å ha begått en alvorlig forbrytelse, og må jobbe for å renvaske navnet sitt. Dermed må hun snakke med folk, og spillingen vil ha snev av rollespill i seg. Spent, og muligens litt usikker, nå.