UENIGE: Spesialrådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan (bildet) og  leder Rune Berglund Steen, tar til orde mot det de mener er uriktige anklager fra Islam Net Norge. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
UENIGE: Spesialrådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan (bildet) og leder Rune Berglund Steen, tar til orde mot det de mener er uriktige anklager fra Islam Net Norge. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer

Tomgang fra Islam Net

Islam Nets Qureshi forsøker å koke suppe på en spiker. Det blir bare spiker.

Debattinnlegg

I sitt innlegg 11. oktober framstiller Fahad Qureshi det som at Shoaib Sultan ikke tok avstand fra dødsstraff for homofile da han var generalsekretær i Islamsk Råd, under henvisning til en artikkel som sto i Fri Tanke i 2007. Faktum er imidlertid at Sultan allerede i artikkelens overskrift uttalte at «dødsstraff er feil». Dette ble fulgt opp i artikkelens ingress, hvor Sultan uttalte at man «selvsagt» ikke bør dømmes til døden for homofili. Faktisk tok Sultan avstand fra dødsstraff i direkte ordelag hele fire ganger i artikkelen, og indirekte enda noen ganger.

Da Sultan i det samme intervjuet ble spurt om Iran «tolker islam feil», forklarte han at han som sunnimuslim ikke hadde kompetanse til å uttale seg om tolkninger innen sjiamuslimsk teologi. Dette er hva Qureshi siterer ham på. Qureshi siterer derimot ikke Sultan på det han sier straks etterpå, nemlig at dødsstraff uansett er feil. Qureshi forsøkte å koke suppe på en spiker. Det ble bare spiker.

Qureshi skriver videre: «Vi mener ikke at homofile, frafalne og ekteskapsbrytere ikke har livets rett!» Det er svært vanskelig å forene dette med Qureshis uttalelse på Dagsnytt Atten om at dødsstraff for grupper som dette er en del av en vakker helhet, at muslimer som ikke støtter dødsstraff er å regne som vantro, eller at Islam Net regelmessig tilbyr foredrag med imamer som i tydelige ordelag tar til orde for steining.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.