Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Salangen-Nyheter.com

«Tomme for popcorn»-serien er tatt av skjermen

Seerne sviktet TV3-dokumentaren.

FÅTT MANGE FANS: At serien blir delt i to, mener redaktør Larsen bare er positivt. Han forteller mange flere allerede har fått med seg dagliglivet i den lille redaksjonen med de veldig lokale nyhetene, og har fått besøk av nysgjerrige fans. Foto: Anders Grønneberg
FÅTT MANGE FANS: At serien blir delt i to, mener redaktør Larsen bare er positivt. Han forteller mange flere allerede har fått med seg dagliglivet i den lille redaksjonen med de veldig lokale nyhetene, og har fått besøk av nysgjerrige fans. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien om lokalavisa og mediehuset utenom det vanlig, Salangen-Nyheter.com, er tatt av skjermen. Sviktende seertall er årsaken.

I februar og mars, over åtte uker, skulle TV3 sende dokumentaren om sjefredaktør Jon Henrik Larsen og hans utrolige historie om den lille lokalavisa i Salangen i Troms.

66 000 seere

- Vi er veldig fornøyd med serien, men den druknet jo litt under OL. Vi vil heller gi folk en sjanse til å se den på et gunstigere og bedre tidspunkt, sier informasjonskonsulent TV3/Viasat4, Ellen Ihme.

Om lag 47 000 så serien lineært, og den hadde i snitt 66 000 seere, inkludert strømming og repriser.

- Det er ikke noe dramatikk i dette. Men vi mener at OL-sendingene på TVNorge overskygget veldig mye, og at det gikk ut over Salangen-dokumentaren, opplyser Ellen Ihme.

- Hadde håpet på flere

TV3 og Viafree skal sende de fire siste episodene senere, men har ikke funnet plass i sendeskjemaet foreløpig. Den fjerde episoden ble sendt tirsdag 20. februar.

- Det er klart vi håpet på flere seere, sier Ellen Ihme.

Hun opplyser at de fire siste episodene blir sendt, selv om dokumentaren ble tatt av midtveis. Om tv-kanalen finner plass i sendeskjemaet før sommeren, eller til høsten, er ikke avklart.

- De fire siste episodene vil bli sendt i løpet av 2018, lover Ihme.

«Ny hylle på Prix»

Salangen-Nyheter formidler litt annerledes historier. Overskrifter som «Tomme for popcorn». «Ny hylle på Prix», «Fredags-taco avlyst?», «Høyt snøkost-salg», «Gjenglemt handlevogn observert: Hva har skjedd her?» og «Gresset vokser» går rett hjem hos leserne.

Redaktør Jon Henrik Larsen fikk domenet i sin 16 års dag av sin mor, og da startet eventyret.

SAMBOERE: Redaktør Jon Henrik Larsen og fotograf Marita Andreassen er samboere og kolleger. Foto: Anders Gønneberg
SAMBOERE: Redaktør Jon Henrik Larsen og fotograf Marita Andreassen er samboere og kolleger. Foto: Anders Gønneberg Vis mer

Redaktør Larsen er nemlig autist. Sånn sett er historien om Salangen-Nyheter en historie om inkluderende arbeidsliv og det å lykkes selv om man er annerledes. I dag består redaksjonen av samboeren og fotograf Marita og en håndfull andre medarbeidere.

- Skriver og takker oss

Redaktør Jon Henrik Larsen forteller om mange og positive reaksjoner etter at tv-serien ble vist på TV3.

- Det er kommet reaksjoner fra hele Norge, sier han til Dagbladet:

- Folk skriver til oss og takker, det er både unge og gamle som tar kontakt. De synes det vi driver med er jordnært og virkelighetsnært. Vi skaper varme i hverdagen, er gjennomgangstemaet i tilbakemeldingene.

- Vil «makse potensialet»

At serien blir delt i to, mener redaktør Larsen bare er positivt. Han forteller mange flere allerede har fått med seg livet i den lille redaksjonen, og har fått besøk av nysgjerrige fans.

DOKUMENTAREN: Redaktør Jon Henrik Larsen (til v.) og produsent Vidar Amundsen i Novemberfilm. Foto: Anders Grønneberg
DOKUMENTAREN: Redaktør Jon Henrik Larsen (til v.) og produsent Vidar Amundsen i Novemberfilm. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Produsent Vidar Amundsen i Novemberfilm har også fått mange tilbakemeldinger.

- Vi har fått mange gode og positive tilbakemeldinger på serien. At TV3 deler den opp, betyr vel at de vil «makse potensielet» til serien ved å sende resten av dokumentaren senere, sier produsent Vidar Amundsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!