Tomme seter i Sofies verden

Tidenes norske musikalsatsing, «Sofies verden», går for tomme seter. I går kveld var det 2000 ledige plasser i Hangar 4 på Fornebu. Massiv markedsføring har ikke virket.

Musikalen «Sofies verden» sliter med å få publikum ut til Fornebu. Én måned før premieren var 33000 billetter solgt. Siden den lunkne mottakelsen etter premieren 30.september er bare 7000 billetter solgt.

- Vi selger omtrent 200 billetter hver dag, opplyser salgssjef Anders Eriksen i Sirkus Produksjon, som står bak gigant-musikalen.

Dropper forlengelse

Forestillingen i går kveld var nummer fjorten. Det er nå ni forestillinger igjen, og 22000 ledige billetter. Selv med 200 solgte billetter hver dag, vil Sirkus sitte igjen med 20000 usolgte når musikalen tas av plakaten neste lørdag.

Før premieren kunne produsent Ivar Dyrhaug fortelle at Sirkus vurderte å utvide spilleperioden. Det er nå helt uaktuelt.

Tause

- Vi regner med en beleggsprosent på om lag 70, forteller Eriksen. Men i går var bare 700 av de 2700 setene besatt. Det gir en beleggsprosent på 25.

Økonomisjef Sigurd Blydt-Hansen i Sirkus ville ikke si noe om økonomien da Dagbladet kontaktet ham tidligere i uka: - Dere får vente til regnskapet er oppgjort, sier han.

Produsent Ivar Dyrhaug er ikke å få tak i, han er i utlandet uten mobiltelefon, opplyser Sirkus Produksjon.

Men salgssjef Eriksen innrømmer at «Sofies verden» er en dyr produksjon:

46 solister, dansere og musikanter står på scenen hver kveld. Scenen er femti meter bred. Billettene koster mellom 355 og 485 kroner, og med gjennomsnittet som utgangspunkt - 420 kroner - har Sirkus så langt 16,8 millioner kroner i billettkassa.

Skal de nå målet om 70 prosent belegg, må de bli kvitt 3500 billetter raskt.

- Vi har bare hatt tre eller fire fulle hus siden premieren, innrømmer Eriksen.

Dagbladet besøkte hangaren i går kveld, og traff en skoleklasse. En av pappaene fortalte at barna hadde lest boka på skolen, og at de gledet seg.

Fulltreffer

- Hvor mye har dere betalt for billettene?

- Vi fikk en grupperabatt. Men jeg vet ikke akkurat hva prisen ble, forteller faren.

- Kan jeg få navnet ditt, i tilfelle vi bruker bildet ditt i avisen?

- Sigurd.

- Og etternavnet?

- Eh, Blydt-Hansen.

Økonomisjefen i Sirkus.

TOMME STOLER: Det er ni forestillinger igjen av Sofies Verden, og 22000 usolgte billetter.