MØKKASPREDER:  Sentralstyremedlem i Venstre, Rebekka Borsch, kalte FrPs Per Sandberg for en «møkkaspreder» forrige uke. Det lever jeg godt med, skriver Per Sandberg tilbake.Foto: NTB scanpix
MØKKASPREDER: Sentralstyremedlem i Venstre, Rebekka Borsch, kalte FrPs Per Sandberg for en «møkkaspreder» forrige uke. Det lever jeg godt med, skriver Per Sandberg tilbake.Foto: NTB scanpix Vis mer

Tomme tønner bråker mest

Det er ikke smart av Venstre å snu hodet vekk fra realitetene.

Meninger

Journalist, samfunnsviter og sentralstyremedlem i «liberale» Venstre, Rebekka Borsch, mener jeg er en nedrig møkkaspreder, som sprer høyrepopulistisk møkk. Bakgrunnen er at FrP mener det er bedre å hjelpe en million syrere i nærområdene, fremfor å bruke pengene på å hjelpe 8000 i Norge. Det lever jeg godt med.

I stedet for å diskutere saken bruker Borsch hele spektret av sitt ordforråd. Det kan ikke tolkes som noe annet enn tåkelegging av en debatt som er viktig for folk flest i landets kommuner. Det ville vært mer hensiktsmessig om Borsch brukte tiden sin på å argumentere for hvorfor hun mener noen få flyktninger skal hjelpes i Norge, fremfor å gjøre det som virker best: en massiv innsats i nærområdene.

Situasjonen i Syria er svært alvorlig. Samtidig vet alle at det er umulig for Norge og Europa å åpne grensene sine for alle millioner som er rammet av krigen. Dessverre er det bare FrP som er villig til å ta konsekvensene av realitetene.

I Danmark pågår også debatten, her har Danske Venstres, regjeringspartiet, Karen Jespersen, MF (V) blant annet uttalt at: «Det er nødvendigt med nationale stramninger, ligesom man er nødt til at styrke kontrollen ved EU’s ydre grænser ganske kraftigt. Men selv med den slags initiativer står Europa tilbage med et grundlæggende problem: Det er de internationale konventioner, som landene har tiltrådt.» (..) «Folkevandringen tvinger nu Europa til et opgør med konventionerne.»

Det er mulig Borsch sover godt om natten fordi 8000 mennesker skal hjelpes i Norge. Jeg sover dårlig om natten fordi 1.000.000 mennesker ikke får hjelp i nærområdene på grunn av stortingsflertallets vedtak.

FrP vil hjelpe i nærområdene og sørge for at de 5000 menneskene som allerede sitter i mottak og venter på å kunne starte sine nye liv i Norge skal få et hjem. Vi mener det går en grense for hva Norge og norske kommuner har mulighet til å kunne gjøre her hjemme. Det handler om integrering, arbeidsplasser, helsevesen og skolegang. Det er disse spørsmålene norske kommuner og norske velgere skal ta stilling til 14. september. Det er realiteter og fakta, ikke møkkaspredning eller høyrepopulisme.

De samme debattene går i hele Europa. I Storbritannia settes det inn tiltak for å stoppe strømmen av flyktninger. Det samme har vi sett i Makedonia. I Tyskland, Frankrike, Italia og en rekke andre land går de samme debattene. Det er ikke smart av Venstre å snu hodet vekk fra realitetene. Det er lov å være uenig Borsch, men det er alltid klokt å ta ballen og ikke mannen.