MGP 2020:

Tommy (22): - Ikke meningen å ødelegge

Tommy Austheim følte seg feilaktig framstilt som årsaken til at NRKs stemmesystem gikk ned, etter forsøk på å fylle tv-skjermen med emojis.

- BARE FOR GØY: Tommy Austheim (22) føler seg feilaktig framstilt som årsaken til at NRKs stemmesystem gikk ned, etter forsøk på å fylle tv-skjermen med emojis. Se seansen her. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har haglet mot NRK etter stemmeskandalen under lørdagens MGP-finale.

En såkalt folkejury på 30 personer besluttet hvilke fire bidrag som gikk videre til sølvfinalen, basert på studioopptak. Etter det fikk folket avgjøre, og Ulrikke Brandstorp (24) stakk av gårde med den endelige seieren.

Ifølge konstituert kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen var det trolig 38 millioner emojis som gjorde at systemet knakk sammen.

I tillegg til avstemningen ønsket nemlig NRK at seerne skulle reagere på innslagene med emojis som dukket opp på skjermen.

- Vi synes dette er veldig leit, og vi beklager at det ble sånn, men vi føler oss trygge på at det er den riktige vinneren som står igjen, sa Haugen til Dagbladet lørdag kveld.

- Aldri meningen å ødelegge

Tommy Austheim (22) var blant dem som tok utfordringen da publikum ble oppfordret til å «spamme» programmet med emojis.

Han googlet seg fram til gratisverktøyet Auto Clicker, som kan «programmeres» til å klikke på et objekt x antall ganger innenfor en gitt tidsperiode. Det hele ble filmet og lagt ut i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer