Tommy Körberg dømt til fengsel

Den kjente svenske sangeren ble i dag idømt fengselstraff for grov fyllekjøring.

En måneds fengsel lød dommen fra Stockholms tingsrett på i dag. Tommy Körberg, som blant annet er verdenskjent fra musicalen Chess, angret bittert på fyllekjøringa lenge før dommen falt.

- Dommen er ikke for hard, sier sangeren selv i en første kommentar, ifølge Aftonbladet.

Kjørte tross punktering

Det var natt til mandag 8. april i vår at Körberg ble tatt bak rattet med en promille på 1,09. Sangeren hadde satt seg i bilen og kjørt hjemover etter en fest.

Like ved Lijleholmsbroen i Stockholm punkterte sangerens bil, men han hadde ikke lyst til å stoppe og kjørte derfor videre med et punktert venstre forhjul. På andre siden av broen stod imidlertid en politipatrulje som fikk øye på bilen hans. De stoppet bilen og ba ham ta en alkotest. Testen viste en promille på 1,09.

Følte seg som en idiot

Körberg fortalte i et intervju med Aftonbladet noen dager senere at han følte seg som en idiot da han satt i politiforhør. Dagen derpå, når han var edru igjen, kom angeren.

- Jeg ble så forbannet, ikke på avisskriveriene, men på meg selv. Jeg har aldri noensinne tidligere kjørt i fylla og jeg trodde aldri at jeg skulle gjøre det.

(Dagbladet.no)

<B>ANGRER: </B>Tommy Körberg angrer bittert på fyllekjøringa, fortalte han til Aftonbladet lenge før dagens dom.<br>Arkivfoto, 1999: SCANPIX