Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tommy Körberg/Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir har laget årets kanskje fineste nye juleplate, mener vår anmelder. Har du ikke fått julestemning før, så får du det garantert av denne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Gospel Choir har gjort det til en tradisjon å gi ut juleplater, og «Tusen julelys» fra 1992 finnes i 180000 hjem! «Julenatt» (1998) med koret aleine var ikke helt på høyden, men her tar koret tilbake hegemoniet som «autorisert» leverandør av julesang til det norske folk. For - det blir enda bedre når det kan være nettopp kor, mens en kjent solistprofil kan lede an i sangen. I år er det Tommy Körberg som har den utsøkte gleden, og rundt den myndige stemmen hans får dirigent/arrangør/produsent Tore W. Aas armslag til å skape rein julemagi.

Gode musikere (Bengt E. Hanssen, Børge Petersen Øverleir, Bjørn Kjellemyr, Paolo Vinaccia m.fl.) og elegante og fikse produsentgrep støtter varsomt opp under sangen, som framføres på svensk, norsk og engelsk - fra en mektig «O helga natt» til en frisk «Mary's Boy Child» og en «Deilig er jorden» uten unødvendige fakter. Eyvind Skeie og Tore W. Aas har dessuten skrevet en av de fineste nye julesangene jeg kan tenke meg, «En stjärna lyser så klar». Den var med på norsk på «Julenatt», og dukker her opp på svensk - med Elisabeth Ø. Widmer som medsolist. En stor juleplate.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!