Tommy Lee ferdig i Mötley Crüe

Slutter i protest mot søksmål.

(Dagbladet.no): Tommy Lee er ferdig i det amerikanske heavybandet Mötley Crüe, som han har spilt i siden 1980.

Grunnen er en krangel mellom Lees manager og de andre bandmedlemmene, skriver NME.com.

Mötley Crüe gikk nylig til sak mot manager Carl Stubner, som både har tatt seg av karrieren til bandet og den individuelle karrieren til Lee. På side to i sakspapirene står det at Tommy Lee for kort tid siden fortalte Nikki Sixx og Mick Mars - aksjeeierne i Mötley Crüe Inc. - at han ønsket å si opp. Dette ble akseptert.

Blant årsaken til krangelen er at bandet hevder Stubner har tjent gode penger på å videreselge konsertbilletter på svartebørsen.

Bandmedlemmene hevder også at Stubner er ansvarlig for karrierevalg Lee har gjort de seineste årene, som har skadet bandets merkenavn. Blant annet har Pamela Andersons eksmann vært med i flere realityshow, seinest floppen «Tommy Lee Goes to College» på NBC. Ifølge Sixx, Mars og vokalist Vince Neil har bandet tapt store penger fordi de kunne ha spilt flere konserter om ikke Lee var bundet opp til jobben med realityprogrammene.

Til sammen krever de 20 millioner dollar fra Stubner.

Trommeslageren har imidlertid valgt å bli ved managerens side.

- Resten av bandet tror de kunne ha tjent mye mer penger om Lee hadde konsentrert seg om bandet som han var med å starte i 1980, heter det i sakspapirene.

SPLITTES: Tommy Lee (lengst til venstre) slutter i Mötley Crüe. Foto: SCANPIX/AP
SPLITTES: Tommy Lee (lengst til venstre) slutter i Mötley Crüe. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Mandag skapte Lee overskrifter verden over da han ble kastet ut av en MTV-fest etter en konfrontasjon med Kid Rock.