Tommy Steines mor er såret over hans nye show

- Jeg er såret, lei meg og skuffet.

SÅRET: Tommy Steines mor, Anita Lindrup Bråthen, er skuffet over at hun blir utlevert i sønnens nye show - uten å ha gitt samtykke. Dagbladet møter henne i Sverige. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SÅRET: Tommy Steines mor, Anita Lindrup Bråthen, er skuffet over at hun blir utlevert i sønnens nye show - uten å ha gitt samtykke. Dagbladet møter henne i Sverige. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er såret, lei meg og skuffet. Jeg opplever at Tommy har brutt min privatsfære.

Anita Lindrup Bråthen er mor til komikeren Tommy Steine. Han hadde nylig premiere med standup-showet «Livredd», der han blant annet deler episoder fra en utrygg barndom. I ettertid har han blitt hyllet av kritikerne for å våge å være ærlig om vanskelige erfaringer. Men igjen sitter altså en mor som føler at også hennes privatliv har blitt allemannseie - uten at hun ble informert eller spurt på forhånd.

- Man har jo rett til å fortelle sin historie, men jeg mener ikke det er greit å gjøre dette fra en scenekant uten å gjøre dem det dreier seg om oppmerksomme på det som kommer. Jeg har ikke hatt lyst til å bli dratt inn i dette, sier hun når Dagbladet treffer henne hjemme i Sverige.

Hun er ikke den første som reagerer på at deres privatliv blir offentlig i kunstens navn. Denne uka ble det kjent at den svenske suksessforfatteren Jan Guillou ikke arvet en krone da moren nylig gikk bort. Årsaken skal ifølge den svenske avisa Expressen ha vært en krangel etter den delvis selvbiografiske boka «Ondskapen», der Guillou blant annet skrev om mishandling fra stefaren. Også forfattere som Karl Ove Knausgård og Frode Saugestad har fått kritikk for å gå inn i andres privatsfære gjennom å dele egne opplevelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer