Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tommy Tee fikk hedersprisen

- Aldri vært så overraska.

DEN GJEVESTE: Tommy Flåten, bedre kjent som Tommy Tee, mottok årets hederspris under Spellemann-utdelinga. Foto: NTB Scanpix
DEN GJEVESTE: Tommy Flåten, bedre kjent som Tommy Tee, mottok årets hederspris under Spellemann-utdelinga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Tommy Flåten (44), bedre kjent som Tommy Tee, fikk den gjeveste prisen av dem alle under kveldens Spellemann-utdeling.

 - Uten deg hadde ikke livene våre sett ut slik de gjør i dag, sa «Madcon»-Yosef fra scenen, da han skulle dele ut årets hederspris.

Det er ikke uten grunn at Flåtens andre kallenavn er «Father Blanco». Som en ledende skikkelse i det norske hip hop-miljøet på 80-tallet, regnes han som en pionér innenfor musikksjangeren.

Norges første hip hop-låt Han er mannen som etablerte Norges første og datidens eneste hip-hop-magasin, FatCap, som seinere ble av verdens ledende graffitimagasin.

Han er også mannen som laget Norges første skikkelige hip hop-låt med «Crazy Minister», på albumet «Mer muffens» fra 1989.

I 1993, samtidig som han ble programleder for «National Rap Show» på P3, startet han karrieren som produsent og remikser. I dag eier han plateselskapet Tee Productions, som har, eller har hatt, mange kjente rappere i stallen.

Da Tommy Tee skulle takke for hedersprisen i kveld, sleit han med å finne ord.

- Nå ble jeg veldig overraska. Jeg får starte å med takke meg selv, da, sa han, til stor latter fra salen.

- Flinke til å juge Til Dagbladet forteller Flåten at han satt i telefonen med dattera si da «Madcon»-gutta begynte å snakke om ham på scenen.

- Det var ikke tid for tankevirksomhet, egentlig. Folk rundt meg begynte å mase da jeg satt i telefonen, og jeg skjønte ikke hva de stresset for, sier han.

- Jeg kan ikke huske å ha blitt så overraska før. Men dette sier meg bare at jeg har jævlig mange folk rundt meg som er flinke til å juge.

Å vinne hedersprisen er det største som kan skje, mener Flåten.

- Det blir jo ikke bedre enn det. Det er helt fantastisk, sier han og legger til at feiringa blir rolig.

- Jeg skal nok hjem til barna mine i kveld.

Se alle Spellemann-vinnerne her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram