Tommy Tee

Tommy Tee er hiphop-Norges gudfar, og har blitt e beskyldt for å bruke reneste mafiametoder mot hiphop-artister som har falt i unåde. Han er miljøets ledende produsent og DJ, og har lenge vært den reneste Rupert Murdoch innen norsk rap-journalistikk. Han driver magasinet «Fat Cap», var programleder på nedlagte ZTVs rapshow «Planet Groove» og mangeårig plateprater for P3s «National Rap Show».

Tee har en ganske streng definisjon av hva som er hiphop, og ikke minst hva som ikke er hiphop, og de som faller utenfor får høre det. Men mannen har ikke bare makt og meninger, han har talent. Som produsent har han stått bak de de fleste rap-utgivelser i Norge som har solgt noenlunde anstendig, blant annet med Warlocks og N-light-N. I stallen til Tee Productions finner du også breakdanserne Atomic B-Boys og rappere som Opaque og Diaz. Han har og produsert plater for saksofonisten Helén Eriksen, Norges første artist på den prestisjetunge jazz-labelen Blue Note.

Etter å ha vært fødselshjelper, produsent og bakmann for en hel generasjon norske rappere, kom han i 1998 endelig med eget album, «Bonds, Beats & Beliefs». Men noe solo-album var det akuurat ikke, bare fra New York stilte rundt 30 rappere opp. I 1999 kom det neste albumet, «Norske Byggeklosser», der artioster fra begge sider av både kjølen og dammen under nanvet «T.P Allstars» leverte streng, monoton, hardcore ræpp slik Tommy fra Storo vil ha det.