Tommy traff folkejuryen

Dagbladet-leserne har kåret «Tommys inferno» og «Nattsvermeren» til beste norske og utenlandske film fra de siste tjuefem årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det er kjempegøy å høre, og ganske uventet, sier regissør Ove Raymond Gyldenås, mannen bak filmen «Tommys inferno» fra 2005.

I sommer har Dagbladets jury kåret de 15 beste norske og utenlandske filmene fra de siste 25 åra. Tarantinos «Pulp Fiction» ble i går den utenlandske vinneren, og Pål Sletaunes «Budbringeren» er i dag kåret til den beste norske.

Samtidig har lesere på nettet kåret sine favorittfilmer. I går var resultatene fra folkejuryen klare, og resultatene kunne knapt vært mer forskjellige fra fagjuryens. Ivrige fans har stemt ungdomsfilmen «Tommys inferno» til topps. Filmen fikk 730 stemmer, og tok en overraskende seier foran tunge reginavn som Hans Petter Moland («Aberdeen») og Erik Poppe («Schpaa»).

– Hvis det er ungdommer som har stemt fram filmen, tror jeg det er fordi den handler om forhold de kan kjenne seg igjen i, sier Gyldenås.

Publikumssuksess

«Tommys inferno» handler om det unge kjæresteparet Tommy og Maria og deres ulike meninger om seksuell debut. Filmen ble sett av litt over 100 000 publikummere. Dagbladets anmelder ga filmen terningkast fire og skrev: «Noen småfeil, litt uklar diksjon, svikt i tempoet, farseaktige tendenser osv. trekker inntrykket ned. Men i hovedsak er det en morsom, raus og overraskende film.» Filmfondets kortfilmkonsulent Kalle Løchen har sittet i fagjuryen i Dagbladets filmkåring, og er overrasket over resultatene fra nettavstemningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer