Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tommy Wirkola fyrte opp i tysk middelalderby

Se bildene fra den norske regissørens Hollywood-film.

Med et budsjett på 375 millioner kroner, fullt 3D-apparat og amerikanske actionstjerner som Gemma Arterton og Jeremy Renner i hovedrollene, er Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters»-prosjekt tidenes største for en norsk regissør.

Filmen spilles i disse dager inn i et studio i Berlin, men enkelte scener tas opp utendørs.

Slik som da Wirkola snudde den tyske byen Braunschweig på hodet i forrige uke med middelalderkulisser og heksebrenning på bytorget.

Middelalder - Få detaljer var kjent for lokalbefolkningen da Paramount Pictures (selskapet som står bak filmen) satte igang å bygge en middelaldersk markedsplass midt i hjertet av byen, forteller den lokale filmentusiasten Benjamin Lind, som har avlagt en utfyllende rapport til filmnettstedet Obsessed With Film og latt Dagbladet publisere noen av hans bilder fra innspillinga (se også video).

Lied observerte blant annet en oppslagstavle med en etterlysning av et barn som virket å være sentralt for handlinga.

«Hansel & Gretel: Witch Hunters» er skrevet av den norske «Død snø»-regissøren selv, og er et actioneventyr for voksne om Hans og Grete fra de tyske folkeeventyrene.

Brant heks - Deler av Braunschweig sentrum ble sperret av da Wirkola skulle filme en heksebrenning i solnedgangen, mens 230 statister sto i kostymer og ropte «brenn, heks, brenn» under en diger, lysende heliumballong.

- Et sted mellom andre og tredje tagning må Jemma Arterton og Jeremy Renner ha ankommet settet, forteller Lind, som i motsetning til andre skuelystne ikke klarte å fange noen av de amerikanske stjernene med sitt kamera.

Den nederlandske Bond-baben Famke Janssen og den svenske Prison Break-stjerna Peter Stormare har andre roller i filmen. Det har også den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal.

«Hansel & Gretel» har planlagt kinopremiere i 2012.

FILMSETT: I den tyske byen Braunschweig har Tommy Wirkola bygget en middelaldersk markedsplass for filmen "Hansel and Gretel". Alle foto: Benjamin Lind
STATISTER: 230 statister skal ha vært i sving under enkelte av scenene.
BÅLPLASS: En levende statist testet ut bålplassen der heksebrenningen i filmen finner sted.
HEKSEBRENNING: Filmcrewet skal ha ventet til solnedgang for å skyte heksebrenningen. Da ble dukken tent på.
STORFILM: Tommy Wirkolas store Hollywood-film er det største prosjektet en norsk regissør har hatt mellom hendene. Alta-mannen er tidligere kjent for filmer som "Kill Buljo" og "Død Snø". Foto: Tore Meek / Scanpix
STORFILM: Tommy Wirkolas store Hollywood-film er det største prosjektet en norsk regissør har hatt mellom hendene. Alta-mannen er tidligere kjent for filmer som "Kill Buljo" og "Død Snø". Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media