Tommy Wirkola med stjerneteam i nytt Hollywood-prosjekt

Skal blant annet jobbe med filmstjerna Gerard Butler.

MER HOLLYWOOD: Premieren på Tommy Wirkolas første store film i utlandet, «Hansel and Gretel: Witch Hunters», er utsatt til januar neste år, men neste prosjekt av internasjonalt kaliber er allerede i boks for Alta-mannen.
Foto: Tore Meek / Scanpix
MER HOLLYWOOD: Premieren på Tommy Wirkolas første store film i utlandet, «Hansel and Gretel: Witch Hunters», er utsatt til januar neste år, men neste prosjekt av internasjonalt kaliber er allerede i boks for Alta-mannen. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Dersom alt hadde gått etter planen, skulle Tommy Wirkolas Hollywood-debut hatt premiere denne måneden.

Slik ble det imidlertid ikke, da «Hansel and Gretel: Witch Hunters» er utsatt til høsten.

Men regissøren fra Alta, som både innenfor og utenfor Norges landegrenser har fått oppmerksomhet for filmer som «Kill Buljo» og «Død Snø», har ikke tenkt å hvile på laurbærene av den grunn.

I tillegg til å være igang med innspillingen av en «Kill Buljo»-oppfølger (riktignok ikke som regissør denne gang), er hans neste Hollywood-prosjekt allerede på planleggingstadiet, melder bloggen Comoyo.

På lag med Butler Ifølge The Hollywood Reporter har Wirkola takket ja til å både regissere filmatiseringen av og skrive om science fiction-tegneserien «Afterburn».

I tillegg melder det amerikanske underholdningsnettstedet at ingen ringere enn Gerard Butler («300», «The Phantom of the Opera», «PS I Love You») er tilknyttet prosjektet.

Foruten Butler, er også «Spiderman»-skuespiller Tobey Maguire med på laget, da som produsent. Det samme er Neal Moritz («I Am a Legend», «Prison Break»), Toby Jaffe («Rockstar», «Life or Something Like It») og Ryan Kavanaugh («The Girl With the Dragon Tattoo», «Limitless»).

Planlagt lenge Filmatiseringen av «Afterburn» har lenge vært under planlegging. Allerede i 2008 meldte amerikanske medier at Maguire var tilknyttet prosjektet, og forhandlingene med Butler skal ha foregått siden 2010.

Tidligere skal Antoine Fuqua ha vært tilknyttet regirollen, men nå er det altså kjent at «Afterburn» blir Wirkolas neste film.

Filmen baserer seg på Scott Chitwood og Pauls Ens' tegneserie «Afterburn».

MED PÅ LAGET: Gerard Butler skal være tiltenkt en hovedrolle i Wirkolas neste prosjekt, sci-fi-filmen «Afterburn». Foto: Pascal Le Segretain / Getty Images / AFP
MED PÅ LAGET: Gerard Butler skal være tiltenkt en hovedrolle i Wirkolas neste prosjekt, sci-fi-filmen «Afterburn». Foto: Pascal Le Segretain / Getty Images / AFP Vis mer

Historien i sci-fi-eventyret er satt til en gang i framtiden, og dreier seg om en gruppe skattejegere, som i jakten på kunstskatter, kronjuveler og amerikansk kulturarv møter hindringer som rivaliserende jegere, dødlige mutanter og sjørøvere på sin vei.

Gigantdebut Altaværingen har nylig filmatisert en voksnere utgave av eventyrsøskenparet Hans og Grete, basert på det kjente brødrene Grimm-eventyret. 

Budsjettet til «Hansel and Gretel: Witch Hunters» var på hele 60 millioner dollar, og går med det inn i norsk filmhistorie som det største budsjettet en norsk regissør har jobbet med - noensinne.

Det er Jeremy Renner («Mission Impossible - Ghost Protocol», «The Town», «The Bourne Legacy» og Bond-piken Gemma Arterton («Quantum of Solace») som gir Hans og Grete et ansikt.

Premieren er ifølge The Hollywood Reporter nå satt til januar 2013.

MED PÅ LAGET: Tobey Maguire er blant filmens produsenter. Foto: Charles Sykes / AP / Scanpix
MED PÅ LAGET: Tobey Maguire er blant filmens produsenter. Foto: Charles Sykes / AP / Scanpix Vis mer