Tommy Wirkola tjente inn 1,5 milliarder kroner med sin Hollywood-debut

Nå dropper han å regissere oppfølgeren.

UTE AV OPPFØLGER: Tommy Wirkola fikk ideen til «Hansel and Gretel: Witch Hunters» da han gikk på filmskole i Australia. Han har også skrevet oppfølgeren, men vil ikke sitte i registolen når Paramount gir grønt lys til en oppfølger. Her er han på settet med Jeremy Renner (til venstre). FOTO: PROMO
UTE AV OPPFØLGER: Tommy Wirkola fikk ideen til «Hansel and Gretel: Witch Hunters» da han gikk på filmskole i Australia. Han har også skrevet oppfølgeren, men vil ikke sitte i registolen når Paramount gir grønt lys til en oppfølger. Her er han på settet med Jeremy Renner (til venstre). FOTO: PROMOVis mer

(Filtermagasin.no): Cirka 1,5 milliarder kroner. Så mye har regissør Tommy Wirkola tjent inn for studioet Paramount med sin Hollywood-debut «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Da vil Paramount naturligvis ha en oppfølger. Om Wirkola selv skulle regissere en film nummer to har lenge vært usikkert, men nå har han tydeligvis gjort et valg.

- Jeg har bestemt meg for ikke å regissere «Hansel & Gretel 2», sier Wirkola til Fangoria.

Lei av oppfølgere Årsaken virker å være at han er lei av oppfølgere — i tillegg har han en rekke andre prosjekter på gang.

- Jeg har blitt knyttet til flere ting, det handler om tid og prioriteringer. Jeg har gjort «Død snø», så «Hansel & Gretel», så «Død snø 2». Jeg vil gjøre noe litt annet nå, og ikke bare oppfølgere.

Her nevner han heller ikke de mer særnorske filmene «Kill Buljo» og «Kill Buljo 2». Men Wirkola har skrevet manuset til hekseoppfølgeren, og sier at han likevel håper å være involvert i filmen på andre måter.

 Jeremy Renner har heller ikke signert noen kontrakt, men sa for en uke siden at han var åpen for å returnere som Hansel.

- Jeg ville ikke ha hatt noe problem med det. Det var veldig morsomt å gjøre den filmen, og bare kose meg, sa han til Cinema Blend.

Håper på stor thriller Sjansene for at Wirkola kommer til å gå arbeidsledig framover virker uansett små.

Blant annet arbeider han med en remake av tv-serien «Hellfjord» for Showtime. Et annet av prosjektene filmskaperen er knyttet til er den futuristiske thrilleren «What happened to Monday» med Noomi Rapace i hovedrollen som syv én-eggede søstre.

For tiden jobber Wirkola og produsentene med å finne skuespillere, og klaffer alt kan filmen gå i innspilling til neste år.

- Jeg tror ikke på det før jeg står der og filmer, men produsentene og alle rundt er veldig gira på prosjektet - noe som er et godt tegn, sa Wirkola til Filter tidligere i september.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.