«Tommys Filmfestival»

Oslo internasjonale filmfestival er ved et veiskille. Her er noen ønsker om hvordan veien kan gå videre.

Etter å ha samarbeidet med Oslo Kino siden 1994 er festivalen i år kastet på gata av hovedstadens kinomastodont. Foto: oiff.no
Etter å ha samarbeidet med Oslo Kino siden 1994 er festivalen i år kastet på gata av hovedstadens kinomastodont. Foto: oiff.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For de fleste av Oslos mange filminteresserte har det snåle, udefinerbare og høyst nødvendige arrangementet Oslo internasjonale filmfestival i årevis vært et lite mysterium.

Hver november dukker festivalen opp i bevisstheten, noen dager før første visningsdag, som om den har vært i dvale resten av året.

Over omtrent ti dager åpenbarer et bredt og tidvis forstyrrende godt program av filmvisninger seg rundt på kinosaler i hovedstaden. For noen korte øyeblikk gleder Oslos cineaster seg over en festival med kvalitetsfilm.

Men det har blitt med disse øyeblikkene i november. Og i år har OIFF havnet ved et tidsskille. Etter å ha samarbeidet med Oslo Kino siden 1994 er festivalen i år kastet på gata av hovedstadens kinomastodont.

Ja, OIFF er utstøtt, men jeg vil heller si de er fristilt. La oss kalle det uavhengighet, med alle fordeler og utfordringer det medfører. Festivalen bør gripe denne muligheten til å redefinere seg selv overfor publikum. I en rekke artikler og debatter det siste året har det vært påpekt at hovedstaden mangler en stor filmfestival som er samlende og kan heve stemmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer