Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tomsete toskeri

I «Bryllupssangeren» var han han godhjerta og enkel. I «The Waterboy» er han godhjerta og tilbakestående. Adam Sandler har gjort det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et usannsynlig toskete underbitt, en lutende, toskete holdning, og en toskete talefeil, gir denne toskete amerikanske komikeren nytt innhold til begrepet lytehumor. Skjønt, de av oss som husker noen tid tilbake vil kunne peke på at han har rappa mye fra Jerry Lewis. Ikke siden Jerry Lewis så vi et så toskete oppsyn.

Historien er også toskete:

Det handler om amerikansk fotball. Sandler er utskjelt vanngutt, det betyr at han sørger for rent, kaldt kildevann til spillerne. Han er langsom og hjelpeløs, som så mange tilbakestående personer, og dermed sterkt utsatt for ville utslag av fotballspillerenes fordommer. Og så er han plaget av en sterk morsbinding.

Men likevel: Laget går til topps i serien når vanngutten får lov å bruke all sin oppdemte aggresjon på banen. Flere detaljer vil du ikke ønske å høre.

Kathy Bates, en strålende skuespiller, har forunderlig nok valgt å delta i dette surret, som den dominerende mamma. Den ene prikken på denne terningen går til filmteamet som har klart å produsere og klippe filmen i sammenheng.

Ikke verst, bare det.

Den andre prikken går til Kathy Bates, som er proff nok til å holde maska.