Tomt i jungelen

Hardtslående, men fullstendig pregløst actioneventyr.

FILM: Christopher Walken går for å være en habil skuespiller, og han har peishylla full av trofeer som beviser det. At han her ikke imponerer mer rent skuespillerfaglig enn fribryterstjernen The Rock (Dwayne Johnson), sier alt om det kunstneriske nivået på «Welcome to the Jungle».

Ikke noe galt med tanketom actionunderholdning, som så mange andre har også jeg hatt det kjempemoro med mange av Hollywoods testosterongutter opp gjennom åra. Men da er slagene og sparkene alltid blitt servert med glimt i øyet, eller i det minste vært så teknisk flott utført at man blir sittende og gispe. Her er det verken eller.

Historien - ja, det ligger en historie i bånn - handler om en pengeinnkrever som reiser på oppdrag til Brasil og havner midt i en konflikt mellom en grisk gruveeier og den utpinte lokalbefolkningen. Legg på litt skattejakt à la Indiana Jones og massevis av slåsscener, så er resultatet klart: En fullstendig likegyldig actionkomedie, med et manus så pregløst at det kunne vært laget ved å samle et stort antall scenarioer fra de siste 20 åras actionfilmer i pc-en og trykket på «Print».

For alt jeg vet er det nettopp slik denne ble til. Alt her er bare en syltynn unnskyldning for å la fribryterstjernen The Rock vise fram sine ferdigheter. Og muskelspillet hans er klart mer imponerende enn spillet til alle de andre aktørene. Til sammen.