Tomt og trist på farmen

HALDEN (Dagbladet): Down On the Farm-festivalen har engasjert advokat for å få tilbake penger fra countrystjernen Buck Owens. - Vi mener han har begått kontraktbrudd, sier Tom Skjeklesæther.

En gutt sleper lekebilen sin over den nakne plassen foran scenen der Tumbleweeds spiller. Det skulle stått publikum der i stedet, men publikum sviktet delvis.

Svikt med Buck

- Det ville vært en helt annen festival om Buck Owens hadde kommet, sier festivalgeneral Tom Skjeklesæther. Buck Owens har solgt 50 000 eksemplarer av «Norske hits» som kom i vår, og han var det store navnet under årets festival.

På grunn av sin managers dødsfall avlyste han norgesbesøket i siste liten. Down On The Farm har lagt ut store summer til forhåndsbetaling av honorar, provisjoner og markedsføring. Etter det Dagbladet erfarer, dreier det seg om flere hundre tusen kroner. Disse pengene har de nå problemer med å få tilbakebetalt.

- Vi har engasjert advokat fordi vi mener at Buck Owens er skyldig i kontraktbrudd. Det er trist, men sånn er det. Om vi overlever eller ikke, avhenger mye av om disse pengene kommer tilbake, sier Tom Skjeklesæther.
- Ellers er jeg etter forholdene fornøyd. Det er litt færre besøkende enn vi håpet på, men det er vanskelig å si noe om økonomien nå, sier en sliten festivalgeneral.

- Hvorfor ble det ikke skaffet en erstatter for Buck Owens?

- Med hans posisjon i Norge var han umulig å erstatte på så kort varsel. Hadde vi tatt en råsjans på et annet kjent navn, kunne vi virkelig risikert å tape penger.

Tror på sentrum

- Flere har vært kritiske til å flytte festivalen fra garden i Enningdalen til Halden sentrum?

- Jeg tror på konseptet her i byen. Nå skal vi lære av erfaringene vi har gjort. Publikum har sikkert mange syn på dette og hint, og vi tar all kritikk alvorlig.

<B>FOLKETOMT:</B> Bildet er tatt i festivalbyen Halden lørdag ettermiddag. Nesten ingen hører på bandet Tumbleweeds.