Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tømte brannslukkingsapparat mot Karpe Diem-publikum - nå er han anmeldt

Må stå til ansvar for konsertstunt.

(Dagbladet): Det var under en Karpe Diem-konsert på Koengen i Bergen lørdag kveld at en 28 år gammel mann stormet fram på scenekanten.

Derfra tømte han et brannslukkingsapparat mot publikum.

Stuntet førte til at 4500 publikummere ble evakuert fra konsertarenaen, og rundt fem personer ble sendt til legevakta for sjekk etter at de inhalerte pulverinnholdet.

Pågrepet av politi Nå er mannen anmeldt.

Det bekrefter Mette Hole, leder for Uken i Bergen, overfor Dagbladet.

Forholdet er anmeldt av konsertarrangørens leverandør av teknisk utstyr.

Hole forteller at de jobber på spreng for at Uken skal fortsette som planlagt, og at de allerede i kveld har en ny konsert - da er det Thomas Dybdahl som står på scenen i Grieghallen.

- Har noe av deres eller konsertlokalets utstyr blitt ødelagt?

- Utstyr har blitt skadet, men skadeomfanget er ikke avklart på nåværende tidspunkt, sier Hole.

Gårsdagens konsert med Karpe Diem i Bergen endte brått da et brannslukningsapparat ble tømt på scenen. Vi kan bekrefte...

Posted by Nora Collective on Sunday, March 6, 2016

Mannen ble pågrepet av politi 20 minutter etter hendelsen, og skal bli avhørt i løpet av dagen, meldte Hordaland politidistrikt tidligere i dag.

«Ment som morsom idé» Søndag kveld publiserte plateselskapet og managementet Nora Collective en melding på Facebook der de bekreftet at det var noen fra deres crew som sto bak hendelsen.

Nora Collective er managementet til Spellemann-vinner Arif, som sto på samme scene som Karpe Diem i timene før skandalen.

Musikkselskapet skriver følgende på Facebook:

«Gårsdagens konsert med Karpe Diem i Bergen endte brått da et brannslukningsapparat ble tømt på scenen. Vi kan bekrefte at det var noen fra vårt crew som stod bak hendelsen, da det som var ment som en morsom idé viste seg å ende i det stikk motsatte.

Det siste man ønsker er å skuffe publikum, venner og kollegaer, og vi som et team er lei oss og beklager på det sterkeste på vegne av vedkommende ovenfor Karpe, deres fans og alle andre involverte.»

Karpe Diems Chirag Patel har publisert et enkelt hjerte under teksten.

Daglig leder Petter Wahlen i Nora Collective ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar til saken, og viser til selskapets Facebook-status.

Håper å være klare neste helg Instrumentene til Karpe Diem ble ødelagte av pulveret fra brannslukkingsapparatet. Dermed måtte bandet avlyse kveldens utsolgte konsert i Sogndal.

Karpe Diems pressekontakt Trine Jacobsen i Little Big Sister sier til Dagbladet at de først og fremst er glade for at ingen ble alvorlig skadet, og at det gikk bra med alle de frammøtte.

RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes
RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes Vis mer

- Utstyret er forsikret, så for oss er dette en ordinær forsikringssak. Vi overlater til arrangør å eventuelt forfølge saken, sier Jacobsen på spørsmål om de kommer til å anmelde forholdet.

Pressekontakten forteller at de stadig er i en fase der de jobber med å få oversikt over skadeomfanget på utstyret.

- Vil det bli flere avlysninger?

- Vi har selvsagt som mål å gjennomføre som planlagt neste helg, men vi må altså få oversikt før vi vet omfanget av eventuelle kanselleringer, svarer Jacobsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram