Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tone får så øra flagrer av sine egne

Avlyste konsert i hjemfylket, dro på TV 2-show.

MÅTTE AVLYSE: Tone Damli avlyste en gratiskonsert i Førde lørdag. Det får lokalbefolkninga til å reagere.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
MÅTTE AVLYSE: Tone Damli avlyste en gratiskonsert i Førde lørdag. Det får lokalbefolkninga til å reagere. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Dette har vi ikke akseptert. Det vil bli en diskusjon i ettertid av dette, sa Tom Farsund, arrangør av Førde Opp, til Firda i går.
 
Da hadde Tone Damli (24) nettopp avlyst sin gratiskonsert i Førde.

Artisten skulle egentlig ha holdt to konserter i Førde i går - en på dagen og en på kvelden - i tillegg til at hun skulle opptre på TV 2s 20-årsjubileum.

- Nesten tårer Damli skulle etter planen flys inn til TV 2-festen med eget helikopter, men ifølge Damlis blogg fikk verken privatfly eller helikopter lov til å lande i Førde.

Derfor valgte hun å droppe dagkonserten i Førde, noe som har skapt skarpe reaksjoner hos de lokale. Anette Drage hadde med seg sine to døtre som hadde gledet seg til konserten i flere uker.

- Det ble nesten tårer da vi hørte det. Det var veldig skuffende, sier Drage til Firda.

- TV 2 har betydd alt Da Dagbladet møtte Tone på TV 2-festen, forklarte hun at hun ikke tok sjansen på å miste både kveldskonserten i Førde og TV 2-festen.

- TV 2 og «Idol» har betydd alt for meg og min karriere. Hadde det ikke vært for «Idol» vet jeg ikke hvor jeg hadde vært i dag, sa hun til Dagbladet.

Etter TV 2-showet kjørte Tone taxi i tre timer for å rekke kveldskonserten i Førde. Men det har ikke hindret Førdes lokalbefolkning i å komme med knallhard kritikk.

«No mista eg faktisk all respekt for Tone, tenk att ho er blitt for stor for sitt eige fylke,» er et av flere kritiske utspill i kommentarfeltet til Firda.

«Sånt som skjer når man blir kjendis. Da er det penger og andre ting som kjæm før venna og andre,» skriver en annen.

- Verste jeg vet På bloggen sin forteller Tone at også hun ble skuffet av å måtte avlyse konserten.

«Det verste eg kan tenke meg er å skuffe folk, og det veit eg at eg gjorde i går. Veit at Førde var skuffa for at eg ikkje kom til den første konserten som var planlagt tidlig på dagen, men eg må få presisert; dette var utanfor min kontroll, her er det andre enn meg som organisera og planlegge - i går var det rett og slett været som sto i vegen for oss,» skriver Damli.

- Kommer tilbake David Eriksen er helt uenig i kritikerne som hevder at den avlyste konserten gjenspeiler at Damli er mer opptatt av TV 2 enn sitt eget fylke.  

- Hun føler ikke det, langt ifra. Hun kjørte tre timer i taxi for å rekke kveldskonserten. Vi måtte dessverre kansellere gratiskonserten på dagen for å sikre oss at hun ikke mistet både kveldskonserten - som folk hadde betalt for - og TV 2-showet, sier Eriksen til Dagbladet.

Han forteller at det var et valg som var vanskelig å ta, og lover overfor arrangøren av gratiskonserten at Damli og bandet skal gjøre opp for det tapte.  

- Vi har lovet at vi skal komme tilbake å gjøre en ny gratiskonsert med Tone og fullt band så fort som mulig.

PÅ TV 2-FEST: Tone var på plass i Bergen på TV 2s 20-årsjubileum for å opptre sammen med «Idol»-gjengen Alejandro Fuentes (24), Kurt Nilsen (33), Gaute Ormåsen (29) og Maria Haukaas Mittet (33). Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
PÅ TV 2-FEST: Tone var på plass i Bergen på TV 2s 20-årsjubileum for å opptre sammen med «Idol»-gjengen Alejandro Fuentes (24), Kurt Nilsen (33), Gaute Ormåsen (29) og Maria Haukaas Mittet (33). Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media