Tone fikk 12 års aldersgrense

Men Manns forsidepike ble godkjent av Steve Jobs.

FORSIDEPIKE: Tone Damli Aaberge pryder forsiden på Manns nye Ipad-utgave som har fått 12 års aldersgrense.
FORSIDEPIKE: Tone Damli Aaberge pryder forsiden på Manns nye Ipad-utgave som har fått 12 års aldersgrense.Vis mer

(Dagbladet): I natt kom nemlig beskjeden om at Manns Ipad-utgave har blitt godkjent av Apple og Steve Jobs. Magasinet blir dermed Norges første manneblad på Ipad, riktignok med 12 års aldersgrense. En lettkledd Tone Damli Aaberge ble tydeligvis litt i sterkeste laget for Apple-sjefen.

- Snille bilder - Dette er nesten som å føde et barn. Vi var redde for at det kunne bli litt vel mye hud i Mann, men i internasjonal sammenheng er våre bilder ganske snille. Godkjennelsen tyder på at dette er godt innenfor de grensene som Apple tillater, og at det er vi som bestemmer hva som kommer på trykk, sier Sigmund Clementz, prosjektleder for Ipad i Hjemmet Mortensen.

Apple og dets ubestridte leder Steve Jobs, må godkjenne alt som skal publiseres på lesebrettet Ipad. I forkant av godkjennelsen uttalte Mann-redaktør Knut Christian Moeng at han fryktet at utgaven ville bli sensurert. Moeng ferierer for tiden i Egypt, og hadde ikke fått med seg at mannebladet nå er tilgjengelig i Apple Store. 

- Er vi det? Så fantastisk, er Moengs reaksjon når Dagbladet ringer.

Prøveutgivelse Ipad-versjonen er i første omgang en prøveutgivelse, men Clementz sier at Hjemmet Mortensen de neste månedene vil vurdere om de skal satse på permanente Ipad-utgaver.

- Vi er inne i en testfase og det er viktig for oss å være i dialog med leserne. Nå går vi også i gang med produksjon av to nye Ipad-utgivelser, sier Clementz som ikke vil røpe hvilke av magasinene i Hjemmet Mortensen-porteføljen som nå klargjøres for Ipad.

Ipad-versjonen av mannebladet var klar i god tid før jul, men først i natt kom klarsignalet fra Apple.

- Man må gjennom en omfattende godkjenningsprosess, og det er ingen som egentlig vet hvor lista ligger. Apple har regler for hvilke type stoff de ønsker å ha i butikken, og flere kjente publikasjoner har endret på innholdet sitt for å slippe gjennom nåløyet. Det beste eksempelet er kanskje Playboy som i Ipad-versjonen har mye tekst og lite damer, sier Clementz.
 

FAKSIMILE: Mann er første manneblad med egen Ipad-utgave. Tone Damli Aaberge pryder forsiden.
FAKSIMILE: Mann er første manneblad med egen Ipad-utgave. Tone Damli Aaberge pryder forsiden. Vis mer