Tone gir svenskene go'været

Mens sola nøyer seg med gjesteopptredener i Norge, spår Tone Bekkestad (29) strålende vær over Sverige. Den unge meteorologen har sommerjobb i Stockholm - og presenterer været på norsk.

- Folk synes dialekten min er fin, forteller Bekkestad. Hun debuterte på værmeldingen til TV4 for en uke siden. Reaksjonen fra seerne har ikke latt vente på seg.

- Jeg får e-post og telefoner nesten hver dag fra mennesker som er positive til at kanalen har tort å satse på en norsk kvinne. Dette er virkelig morsomt, sier Bekkestad.

Pugger svenske ord

Hun er utdannet meteorolog fra Bergen og Calgary, men har valgt å jobbe som salgssjef i Metaphor Systems i Oslo. Bekkestad besøkte TV4 for å lære de ansatte et nytt presentasjonssystem da hun selv ble spurt om å presentere været. En måned skal Bekkestad tilbringe i den svenske hovedstaden. Hun står opp klokka tre om natta for å være oppdatert til sendingen begynner klokka seks.

- Jeg har pugget en del svenske uttrykk. Det nytter ikke å komme med ord som lyn og torden. Her heter det åskeväder. Det blir en god miks, innrømmer Bekkestad. Men fra TV-seerne har hun fått beskjed om å ikke bli «for svensk».

- De ringer meg og ber meg om å snakke mest mulig norsk, ler Bekkestad.

Åpen for norsk debut

Når hun ikke er på TV-skjermen, koser 29-åringen seg i den svenske skjærgården. Den siste måneden har det vært steikende varmt og sol fra skyfri himmel i Stockholm.

- Jeg har i alle fall valgt rett land i sommer. En del av regnværet forsvinner eller dør ut på vei gjennom Norge og til Sveriges østkyst.

- Hva med å debutere på norsk fjernsyn?

- Det hadde selvsagt vært interessant. Vi får se etter disse tre ukene i Sverige. Sommerjobben har i alle fall gitt mersmak, sier meteorologen.