Tone sa opp jobben for å bli fantasyforfatter

Nå har hun fått storkontrakt i USA.

OVERSATTE SELV: «The Twistrose Key» er det amerikanske forlaget Dial Books nye fantasysatsing. Norske Tone Almhjell droppet Norge og gikk rett til utlandet med debutboka. Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OVERSATTE SELV: «The Twistrose Key» er det amerikanske forlaget Dial Books nye fantasysatsing. Norske Tone Almhjell droppet Norge og gikk rett til utlandet med debutboka. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tone Almhjell (38) har gjort noe de fleste andre bare drømmer om. For fem år siden solgte hun leiligheten og sa opp jobben som journalist i Adresseavisa, for å prøve seg som fantasyforfatter. Hun hadde aldri utgitt noe før, og ingen norske forlag har fått se det hun skriver.

Istedet har hun gått direkte til utlandet.

Denne uka kunne hun slippe nyheten: Det amerikanske barnebokforlaget Dial Books - en underavdeling av storforlaget Penguin - har kjøpt de internasjonale rettighetene til to bøker i fantasyserien «The Twistrose Key». Den første boka skal komme ut neste høst.

Slipper økonomiske bekymringer - Jeg var sikker på at de skulle ringe tilbake og si at det hele var en misforståelse, sier Tone Almhjell til Dagbladet, om da hun fikk beskjeden.

- Det er utrolig spennende. Men det er klart, nå er det bare å levere.

Hva kontrakten innebærer økonomisk, har hun ikke lov til å si. Men bransjebladet Publishers Weekly omtaler avtalen som «a major acquisition» (norsk: større ervervelse), noe som tyder på at hun bør være fornøyd.

- Jeg føler meg svært beæret over hele avtalen, og slipper å bekymre meg veldig mye for det økonomiske de første årene, sier Almhjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer