Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tone trekker inn tunga

Under Idol-tida stakk hun ut tunga i tide og utide. Nå vil Tone kvitte seg med «snill og søt»-stempelet.

TØFF I TRYNET: Det er en ny og tøffere Tone Damli  som mandag gir ut albumet «Cocool». Nå gjør hun seg også klar for utlandet. Foto: Erling Hægeland.
TØFF I TRYNET: Det er en ny og tøffere Tone Damli som mandag gir ut albumet «Cocool». Nå gjør hun seg også klar for utlandet. Foto: Erling Hægeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg vil framstå som tøffere og mer vågal. Jeg kommer ikke lenger til å stikke ut tunga på bilder, forteller Tone Damli (22) og smiler. Uten tunge.

Et nytt image går blant annet på klesstil og hvordan hun framstår i media.

- Jeg vil ikke stagnere, forklarer Damli.
 
Fredag våknet hun opp til en sms fra manager David Eriksen, som spurte om hun hadde lest anmeldelsen av hennes nye plate «Cocool». Det ble terningkast 2 i Dagbladet.

- Ikke uten følelser «I beste fall er det tilfeldig og litt tankeløst, i verste fall er det ren idioti», skriver anmelder Sven Ove Bakke om albumet, som kommer i butikkene på mandag.

- Jeg syns det er spesielt å sammenlikne meg med Taylor Swift. Vi er helt forskjellige sjangermessig. Jeg skulle likt å spørre anmelderen om hvor mange ganger han har hørt på albumet, sier Damli.

Selv vil hun heller bli sammenliknet med Natasha Beddingfield og Alicia Keys, det er der hun henter inspirasjon. Selv om hun vil bli tøffere, så innrømmer Damli at slike anmeldelser går inn på henne.

- Jeg blir drit lei meg. Jeg griner fortsatt og er ikke uten følelser.

Skummelt med ansvar Men tøff må hun bli når hun nå prøver seg på det utenlandske markedet.

- Jeg bestemmer alt selv, så det er veldig skummelt å ha alt ansvaret. Men jeg er nøktern når det kommer til forhåpninger.  

Og det har ikke vært kun dårlig nytt de siste dagene. Nylig ble nemlig singelen «Butterflies» kåret til «record of the week» av BBC.

- Slike ting gir meg trua på at jeg faktisk kan klare det, forteller hun.

Synger til Aksel Damli er stolt av sitt nye album, og innrømmer at låt nummer én, «Slightly bitter taste», er dedikert til kjæresten Aksel Hennie.

- Det handler om at det også er andre ting enn oss to man må ta hensyn til i et forhold.

- Og det har dere funnet ut av nå?

- Ja, det har vi. Låtene mine blir kritisert for å være klisjeer, men det er jo faktisk dette jeg føler. Når jeg skal synge sangen kan jeg få jeg tårer i øynene.

Og kjæresten er viktig når omtalen i media blir negativ.

- Han spurte meg om jeg var stolt av plata. Det er jeg, og det er alt jeg trenger å vite.

SLUTT PÅ TUNGA: Tone Damli vil bli tøffere og kommer ikke lenger til å stikke ut tunga. Foto: Erling Hægeland
SLUTT PÅ TUNGA: Tone Damli vil bli tøffere og kommer ikke lenger til å stikke ut tunga. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!