- Tones låt er ikke plagiat

Nekter for å ha stjålet strykerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Beskyldninger om plagiat er nesten en årlig Grand Prix-tradisjon, og i år er det lørdagens vinner Tone Damli Aaberge som har stått i fokus. P4 skrev i midten av januar at hennes «Butterflies» er svært lik Annie Lennox-låta «Walking On Broken Glass».

Siden har beskyldninger om plagiat blitt gjentatt både på forumene til NRK og i kommentarfeltet til Dagbladet.no.

- Tyveri! Er det så vanskelig å lage en egen låt for tiden?, spurte personen under signaturen V.S. lørdag.

Anklagene faller ikke i god jord hos låtskriver og produsent David Eriksen.

- Helt håpløst. Som låtskriver har man 12 toner å forholde seg til, og hvis man leter godt nok vil man alltid finne noe i en låt som likner på noe annet, sier han til Dagbladet.no.

- Likner ikkeEriksen har skrevet sangen sammen med Mats Lie Skåre og tidligere Fleetwood Mac-gitarist Billy Burnette. Det er først og fremst strykerpartiet på «Butterflies» som leserne mener likner på «Walking on Broken Glass», og dette er spilt inn hos Praha symfoniorkester. - Strykerne har kanskje en rytmisk likhet med Annie Lennox-låta, men for at noen skal kunne snakke om plagiat må det også være likheter i tekst, melodi og akkordprogresjon. Ingen av disse elementene er til stede i dette tilfellet, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer