Tones pappa redd for seier

Faren til Idol-finalist Tone Damli Aaberge, Jon Aaberge, tror en eventuell seier for datteren vil by på utfordringer. For skolearbeidet. I går møttes de to Idol-finalistene til duell i Dagbladets popquiz.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Jon Aaberge er likevel ikke i tvil om at han støtter datteren Tone i kveldens finale - tross noen av betenkelighetene rundt en eventuell seier.

- Selvfølgelig støtter jeg datteren min og håper at hun skal lykkes i finalen, sier Aaberge. Hver fredag har han stemt på Tone. Men etter hvert som datteren har seilt fram som en stadig sterkere vinnerkandidat, har han begynt å tvile:

- Tone er yngre enn de to foregående vinnerne, og hun har fortsatt en skolegang som skal fullføres. Om hun vinner, håper jeg vi kan få i stand et opplegg som gjør at hun kan kombinere rollene som elev og superstjerne, sier han.

Han forteller at det er lett å bli blendet av suksessen, men at det er hans ansvar som far å være nøktern nok til å se Idol-sirkuset i et større perspektiv.

Tone Damli Aaberge er i dag elev ved musikklinja på Firda videregående skole på Sandane i Gloppen. Det skal pappa Jon sørge for at hun er i morgen også, uansett hva utfallet blir i kveld.

Uhøytidelig konkurranse

Dagbladet fikk i går årets Idol-finalister til å teste popkunnskapen sin, med de samme spørsmålene som Kurt og Gaute fikk for to år siden. Da vant Kurt Nilsen over Gaute Ormåsen. Først i Dagbladets popquiz, deretter i Idol-finalen.

I år er Jorun Stiansen quizens vinner. I fjor, da Margaret og Kjartan møttes i finalen, var det avisstreik. I år er Jorun Stiansen quizens vinner, med 12 poeng mot Tone Damli Aaberges 8 1/2. Hvem som vinner i Oslo Spektrum, får vi vite i kveld.

Tone er ikke overrasket over at hun har færre riktige enn Jorun.

 FINALEKLARE:  I kveld møtes Tone Damli Aaberge (t.v.) og Jorun Stiansen i Idol-finalen. I går ble de utfordret av Dagbladet - i en uhøytidelig popquiz. Foto: Ole C.H. Thomassen
FINALEKLARE: I kveld møtes Tone Damli Aaberge (t.v.) og Jorun Stiansen i Idol-finalen. I går ble de utfordret av Dagbladet - i en uhøytidelig popquiz. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

- Det gikk ikke særlig bra, da jeg svarte var jeg trøtt og sliten og jeg ville egentlig bare sove middag. Jeg svarte i ørska. Og jeg er ikke noe særlig flink til å huske albumtitler og sånne ting, sier hun.

- Det var vanskelig, det var masse jeg ikke klarte å komme på, sier Jorun.

Ingen av dem var forberedt på Dagbladets popquiz da de fikk den. Men da de fikk vite at Kurt og Gaute svarte på de samme spørsmålene for to år siden, tok de utfordringen.

- Jeg vil slå både Gaute og Kurt, forkynte Jorun da hun fikk spørsmålene.

Etterpå er det klart at hun er slått av Kurt - han fikk to poeng mer enn henne.

- Slo jeg Gaute? spør Jorun.

- Det gjorde du.

- Haha!

Forberedelse: Badekar

Snart er fire måneders Idol-maraton over både for Tone Damli Aaberge og Jorun Stiansen.

- Har dere nerver før finalen?

- De kommer nok tidsnok, sier Tone Damli Aaberge.

- Jeg er rolig nå, men jeg må nok forberede meg en del med å pugge, sier Jorun Stiansen.

Utover det vil de ikke bruke siste døgn før storfinalen i Oslo Spektrum til noe spesielt.

- Jeg skal bare tilbake til hotellet og ligge i badekaret, sier Jorun.

- Jeg og, sier Tone.


- Så dere stiller på scenen med sviskehud?

- He-he. Det kan hende, ler jentene.

I kveld står slaget. Når klokka passerer 22, får vi vite hvem av dem som er Norges første jentevinner i Idol.

STOLTE AV DATTEREN: Tone sammen med mamma Hilde Damli og pappa Jon Aaberge.