Tones Quartdagbok

Slik har vi det på Quarten i år.

Tone Marie Jørgensen er 16 år og kommer fra Kristiansand. Denne uka gleder hun seg vilt til alt som skjer på Quarten. Denne uka skriver hun om sine opplevelser i Dagbladet.no.

<>Tones Quartdagbok <>
 • Alder: 16 år.
 • Bor: Sentralt i Kristiansand, skal bo hjemme under quarten, med ei venninne.
 • Interesser: Løper orientering, sær sport, men man blir hekta, musikk, over, under, forran og bak, hele tiden, og selvfølgelig vennene mine.
 • <> Skal se: Mandag: Sissy Wish, Snow patrol, Modest Mouse og Morrissey. Tirsdag: The Cumshots, Roots Manuva og Black Eyed Peas. Onsdag: Tha Von Bondies, The Darkness og N.E.R.D. Torsdag: Franz Ferdinand, Alicia Keys og Pixies. Fredag: Biffrønk, Sean Paul, Gluecifer og Monster Magnet. Lørdag: The Hives, My Dying Bride og The Fiery Furnaces. <> Jeg kommer nok til å få med meg noen andre konserter også, men disse har jeg planlagt å gå på.
 • Fikk en aha-opplevelse på Span-konserten (og Fritjof Nilsen er dritfin live)
 • Det er bare en dag igjen til Pixies spiller i Bendiksbukta, i min egen hjemby.

  Dagens nedtur:

 • Skulle gjerne hatt backstage pass, slik som de to jentene fikk. Ellers er det ingen verdens ting som har lagt en demper på humøret i dag.

  Tirsdag: Endelig er Quarten ordentlig i gang, og jeg koser meg stort. I dag så jeg først My Morning Jacket, som var ganske bra, og deretter stod Slipknot og The Black Eyed Peas for tur.

  Ikke en dag for min musikksmak akkurat, men alle de merkverdige hendelsene rundt forbi gjør det verdt billetten. Hehe, da jeg og ei venninne kom forbi de første vaktene begynnte en mann å beføle veninne mi, vi trodde selvfølgelig det var en sivil vakt, frem til folk begynte å le. Da forsto vi han bare var en gjest med promille. Han sa unnskyld da.

  Senere på kvelden gikk jeg bort til noen som så ut som artister, og det viste seg å stemme. Jeg slo av en hyggelig prat med Blackaleious, tror det skrives slik, og de gledet seg kjempemye til å spille for ett ellevilt publikum. Det ville nok jeg også gjort.

 • Dagens opptur: Jeg har nå fått VIP-pass
 • Dagens nedtur: Jeg fikk ikke med meg the Cumshots sjokkerende sex-innslag.

Onsdag: Kjempedag

Begynte med Span som tok av allerede under første sang. Deretter så jeg Dizzee Rascal, The Von Bondies, N.E.R.D. og The Darkness. Trenger jeg si mer, dagen ble komplett. Til nå er dette min gøyeste festivaldag noen sinne.

Morsomt var det også å overvære to jenters samtale med en av vokalistene i Dizzee Rascal. De ville så gjerne komme backstage med han. Så sterkt var ønsket om en titt bak scenen at de brukte 2,5 time på å oppnå kontakt med vokalisten. Her er et utdrag fra samtalen:

-Jentene: Please, I`m sure you can get us in there.

-Vokalisten: Well, I can get one of know we love your music, please.

-Vokalisten: Well, I`ll se what I can do.

Etter en tid kom han tilbake med ett backstage pass, men det skal sies at etter å ha smisket med et par vakter kom jentene seg inn backstage begge to. Jeg ble ikke misunnelig nei, ikke en smule en gang....

Dagens oppturer: