Tones Quartdagbok

Tone (16) kommer seg backstage, får vip-pass og nå blir hun venner med popstjerner.

Tone Marie Jørgensen er 16 år og kommer fra Kristiansand. Denne uka gleder hun seg vilt til alt som skjer på Quarten. Hun skriver om sine opplevelser i Dagbladet.no.

Torsdag: Mine nye venner Franz Ferdinand. Dette blir da en fin, fin dag tenkte jeg da jeg gikk gjennom porten til Quarten.

Det var feil. Dagen overgikk alt annet. Hele 7 konserter fikk jeg med meg, The Brand, Stellastar*, Erik Faber, Franz Ferdinand, Scissor Sister, Pixies og Alicia Keys.

Men høydepunktet var ikke å finne på scenen, ikke før senere hvertfall. Da jeg sto på Odden under norske The Brands konsert, fikk jeg øye på tre av medlemmene i Franz Ferdinand, de sto og spiste pølse.

"Aha!" tenkte jeg, dette får jeg utnytte. Så med min beste engelsk gikk jeg bort til dem og hilste høflig. De viste seg å være utrolig hyggelige og lurte på hva jeg skulle se videre utover kvelden. Jeg var mer interresert i å vite hva de skulle se, og hva de syntes om festivalen så langt.

- Det er kjempegøy å spille her. Vi synes alltid det er morsomt med spillejobber, med det blir spesielt gøy når vi får dra til steder som Quart-festivalen. Faktisk så har vi fått med oss flere konserter allerede, og vi gleder oss veldig til Pixies senere i kveld.

<>Tones Quartdagbok <>
  • Alder: 16 år.
  • Bor: Sentralt i Kristiansand, skal bo hjemme under quarten, med ei venninne.
  • Interesser: Løper orientering, sær sport, men man blir hekta, musikk, over, under, foran og bak, hele tiden, og selvfølgelig vennene mine.
  • <> Skal se: Mandag: Sissy Wish, Snow patrol, Modest Mouse og Morrissey. Tirsdag: The Cumshots, Roots Manuva og Black Eyed Peas. Onsdag: Tha Von Bondies, The Darkness og N.E.R.D. Torsdag: Franz Ferdinand, Alicia Keys og Pixies. Fredag: Biffrønk, Sean Paul, Gluecifer og Monster Magnet. Lørdag: The Hives, My Dying Bride og The Fiery Furnaces. <> Jeg kommer nok til å få med meg noen andre konserter også, men disse har jeg planlagt å gå på.

Da er det altså ikke bare publikum som gleder seg til konsertene, men også artistene selv.

- Disse norske pølsene er gode, de er mye større enn de vi har hjemme i Skottland. Men jeg finner ikke osten som skulle være i denne her, sier plutselig en av dem. Sammen finner vi ut at norske pølser må være noen av verdens største, nest etter USA sine da.

- Har noen av dere sett den nye ekle filmen om fast food, spør Robert som spiller bass. Ja, den er ekkel er vi enige om, også så typisk amerikanerne å gjøre slikt. Mens jeg og mine nye venner går mot Bendiktsbukte der Stellastar spiller, får de øye på festivaldoene.

- Ikke særlig tess de der, jeg måtte inn der i stad. Neste gang går jeg heller i naturen, kommer det fra Alexander da han ser den lange køen av folk som venter på tur.

Og jeg som trodde artistene levde i luksus...

Det var alt for i dag, men jeg kan røpe at det i morgen vil komme et intervju med Biffrønk (spiller på Odden på fredag).

• Les Tones forrige dagbok

<B>STORT MØTE: Tone diskuterer pølser med Franz Ferdinand.