Tones quartdagbok

Trist vemodig og endelig ferdig.

Tone Marie Jørgensen er 16 år og kommer fra Kristiansand. Denne uka gleder hun seg vilt til alt som skjer på Quarten. Denne uka skriver hun om sine opplevelser i Dagbladet.no.

<>Tones Quartdagbok <>
 • Alder: 16 år.
 • Bor: Sentralt i Kristiansand, skal bo hjemme under quarten, med ei venninne.
 • Interesser: Løper orientering, sær sport, men man blir hekta, musikk, over, under, forran og bak, hele tiden, og selvfølgelig vennene mine.
 • <> Skal se: Mandag: Sissy Wish, Snow patrol, Modest Mouse og Morrissey. Tirsdag: The Cumshots, Roots Manuva og Black Eyed Peas. Onsdag: Tha Von Bondies, The Darkness og N.E.R.D. Torsdag: Franz Ferdinand, Alicia Keys og Pixies. Fredag: Biffrønk, Sean Paul, Gluecifer og Monster Magnet. Lørdag: The Hives, My Dying Bride og The Fiery Furnaces. <> Jeg kommer nok til å få med meg noen andre konserter også, men disse har jeg planlagt å gå på.
 • Fredag
 • Torsdag
 • Onsdag og tirsdag Lørdag: Trist, vemodig og endelig ferdig. Nå er jeg utrolig sliten av alt sammen, og gleder meg til å sove ut. Men gøy har det vært, og avslutningen ble kronen på verket.

  Siste bandet ut, the Hives, smeltet jeg helt for. Sammen med mange andre blaute og slitne festivaldeltakere holdt jeg ut til siste stund.

  En annen som også har slitt seg gjennom festivaluka, er en av billettselgerne på Odderøy-broa.

  - Har du billett, selger du billetter?, er en setning han burde kunne si i søvne nå. Men ingen har solgt billetter til han stakkars. Det er kanskje derfor han truet med å ødelegge kameraet mitt da jeg spurte om lov til å intervjue og ta bilde av han. Heldigvis lot han være å gjøre noe.

  Noen andre jeg irriterte på meg var Securitas-vaktene. Etter at en mann ble arrestert under heftige omgivelser, med meg tilstede som fotograf, truet en av vaktene med å sende meg ut av hele Quarten og det skulle ikke falle meg inn at jeg kunne få komme igjen til neste år hvis jeg ikke la vekk kameraet. Flere som begynner å bli trøtte og slitne?

  Men tusen takk Toffen, uka vil jeg huske lenge. Både du, publikum og artistene har gjort årets Quart til noe særegent. Spesielt vil jeg takke deg for at du ikke burer artistene inn backstage, men lar dem ferdes fritt blandt publikum. På den måten ble det nemlig lett for meg å treffe Franz Ferdinand sist torsdag. Tusen hjertelig takk.

Les Tones dagbokinnlegg fra Quarten: