Tonje lar seg ikke påvirke

Tonje K. Kristiansen kom hjem fra i Italia i går kveld, med like stor lyst som før til å spille i morens film: - Jeg kan ikke tillate at bråket påvirker meg.

Ikke den rette

Hun har ikke lest det avisene har skrevet om henne mens hun har feriert med kjæresten i familiens hus i Toscana. Men har skjønt at det ikke har vært lite.

- Det er helt hårreisende at en slik sak fører til at en hel filmproduksjon settes i fare, sier Tonje K. Kristiansen - som også er redd for at bråket kan virke negativt på hennes arbeid med å etablere seg som skuespiller.

«Overtramp»

- Vedtaket om å nekte meg en rolle i filmen, kan få folk til å tro at det er fordi jeg er for dårlig. Men det har de ikke vurdert, det er bare fordi jeg er datter av moren min. Det er et overtramp, sier Tonje K. Kristiansen.

Hun krever nå å bli behandlet som en voksen person og ikke som «et av barna» til det berømte filmparet.

- Jeg gleder meg til å vise hva jeg er god for, sier Kristiansen - som snart blir å se i flere novellefilmer.

- Fikser du rollen i «St. Hansnatten» etter dette?

- Ja, her må jeg holde hodet kaldt - og det har jeg klart hittil, sier Tonje K. Kristiansen.

Familien invitert

Som produsent Axel Helgeland altså ikke vil ha med i «St. Hansnatten». Men pengene hennes sier han ikke nei til: Helgeland har nemlig bedt selskapet Norway Film Development delta i filmfinansieringen - og der er Tonje største aksjonær. De andre eierne er Tonjes søster Marie, Terje Kristiansen og Vibeke Løkkeberg.

En kontrakt til en verdi av omlag 400 000 lå klar til signering, da uenigheten mellom Vibeke Løkkeberg og Helgeland brøt løs i mars.

- Etter dette ville vi ikke skrive under denne avtalen, sier Terje Kristiansen, daglig leder i selskapet.

Ikke merkelig

Også AV-fondets direktør Elin Erichsen kjente til familieselskapets tiltenkte rolle i filmen, men hun synes ikke det er merkelig at hun og Helgeland samtidig kunne enes om formuleringen «...ei heller skal hennes (Løkkebergs) nærmeste familie delta i produksjonen» som en betingelse for at filmen skulle kunne lages.

- Men jeg kan i ettertid se at det finnes 50 andre måter å gjøre denne formuleringen på, sier Erichsen.

Tonje K. Kristiansen