TONO tar ikke utfordringen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPHAVSRETT: TONO hevder at de har som mål å beskytte sine medlemmer mot rettskrenkelser. Norske Fountainheads fikk imidlertid ingen støtte da en av deres låter ble stjålet og gjort til en kjempehit i Polen. Dette gjør at TONO bør spørre seg selv om hvilke forventninger medlemmene deres har til organisasjonen, og hva de skal være for sine medlemmer. Høsten 2007 oppdaget Ola-Per Ekblom fra bandet Fountainheads, ved en tilfeldighet, at en låt han har skrevet sammen med Lucy Swann var stjålet og utgitt av en polsk popstjerne. Sangen Circles het nå To Jest To og var utgitt på Universal Music Polen. Kreditert som låtskrivere var to svenske produsenter, foruten artisten selv, Doda. Låten ble en stor hit på polsk radio og albumet har solgt i over 100 000 eksemplarer.

I OLA-PER EKBLOM kontaktet raskt TONO i håp om å få hjelp til å stoppe opphavrettskrenkelsene og kreve erstatning for misbruket av låten. Ekblom fant det naturlig å henvende seg til TONO, fordi han som medlem har en forventning om at organisasjonen vil bidra i rettsbrudd som omhandler de musikkverk han har overdratt til dem å forvalte. TONO svarte imidlertid at dette lå utenfor deres arbeidsfelt. Ekblom tok derfor kontakt med artistorganisasjonen GramArt, og undertegnede har jobbet med å finne en løsning med Universal og de andre involverte siden januar 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer