Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tønsberg stjeler showet

Fire ulike forestillinger for fulle hus gjør Tønsberg til årets sommershow-vinner. Anne-Kat. og gutta slår alle rekorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må klype oss litt i armen, for det går over all forventning, og forventningene var på forhånd skyhøye, sier direktør Tore Sande på Hotel Klubben i Tønsberg.

Han har forestillingen «Sommer-Klubben» med Anne-Kat. Hærland, Otto Jespersen, Tommy Steine og Thomas Giertsen på plakaten. Og titusener av feriegjester og fastboende som vil inn.

- Aldri har det vært så stor konkurranse om publikum i Tønsberg, men det virker som om det store tilbudet bare trekker ekstra mennesker til byen, og at vi løfter hverandre, sier Sande.

Morodronning Hærland og de tre humorkongene har allerede måttet sette opp ekstraforestillinger.

- Helt unikt

- Alle forestillinger vi har spilt har vært stappfulle. Vi har faktisk ikke hatt en eneste ledig stol. Og personlig har jeg aldri hatt så mange venner som i år..., sier Sande.

Han forteller om en pågang etter billetter som «er helt på Dizzie-nivå for to år siden».

- Men da var det snakk om avskjedsforestillingen for en norsk kulturinstitusjon. Dette er helt unikt. Vi har satt opp fire ekstraforestillinger så langt, og det blir flere. Selv ekstraforestillingene ble utsolgt på få timer. Det eneste skremmende nå er at fallhøyden før neste års sommershow blir veldig stor, slutter direktøren.

Kvartetten på Klubben kommer til å passere 20000 tilskuere før de setter kursen mot Oslo 3. august.

Kule konkurrenter

Like nedenfor Hotel Klubben ligger en annen av sommerens show-vinnere, Choice Hotel Tønsberg, som har musikalstjernene Tommy Körberg, Øivind Blunck og Jan Werner Danielsen på scenen foran stappfull sal hver spillekveld.

- Vi har ekstraforestillinger ute til salg og har solgt 12000 billetter så langt. Rekorden fra i fjor ryker, garantert, sier Shiona Law på Choice Hotel.

Det har bare vært enkelte spredte seter ledige i salen.

- Og bare når noen ikke har dukket opp og hentet billettene sine. Nå vurderer vi å legge ut flere ekstraforestillinger. Tønsberg tok av for alvor i fjor, med 73500 solgte billetter i Tønsberg og omegn. Det blir høyere billettsalg i år, lover Law.

På Tønsbergs gamle restaurant Håndverkeren spiller Great Garlic Girls dragshow, og i et telt på brygga spilles «Herbjørns verden». Like utenfor byen spiller de revyen «Costa del Hoys» i Andebu og på Stokke Bygdetun er det «Den lille traktoren Gråtass» som trekker hele familier.

Sommershowene går bra andre steder i landet også, men ingen kan matche bredden i tilbudet eller publikumstilstrømmingen i Tønsberg.

Kongelig moro: På Klubben i Tønsberg regjerer denne kvartetten: Anne Kat. Hærland, Thomas Gjertsen, Tommy Steine og Otto Jespersen. De setter publikums- og overnattingsrekorder på Hotel Klubben.