Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tony-pris til «Oslo» i New York

Teaterstykket om Oslo-avtalen – «Oslo» – fikk den første store Tony-prisen i New York natt til mandag norsk tid.

VANT: J.T. Rogers tar imot prisen for beste teaterstykke for «Oslo» under den 71. Tony Awards-utdelingen i New York natt til søndag norsk tid. Foto: REUTERS/Carlo Allegri
VANT: J.T. Rogers tar imot prisen for beste teaterstykke for «Oslo» under den 71. Tony Awards-utdelingen i New York natt til søndag norsk tid. Foto: REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teaterstykket om Oslo-avtalen – «Oslo» – vant en av de gjeveste Tony-prisene i New York natt til mandag norsk tid. Teaterstykket varer i tre timer og handler om det som førte til Oslo-avtalen og håndtrykket mellom den israelske statsministeren Yitzhak Rabin og PLO-lederen Yasser Arafat.

Tidligere på kvelden vant teaterstykket også prisen for beste mannlige birolle. Den fikk Michael Aronov, som spiller en israelsk diplomat. Rollen er hans andre på Broadway.

Skuespillet som fikk flest nominasjoner var «Et dukkehjem, del 2» med åtte, fulgt av «Oslo» med sju. Laurie Metcalf vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i det førstnevnte stykket. Metcalf spiller Nora Helmer 15 år etter at hun forlater ektemannen Torvald. Den amerikanske dramatikeren Lucas Hnath har skrevet stykket.

Kveldens vert Kevin Spacey åpnet prisutdelingen med dans, sang og vitser i et åpningsnummer som koblet sammen de fire musikalene som har fått flest nominasjoner. Spacey er også kjent for sine imitasjoner og denne gangen var det Glenn Close han imiterte.

De fire musikalene med flest nominasjoner er «Natasha, Pierre & The Great Comet i 1812», «Hello Dolly!», «Dear Evan Hansen» og «Groundhog Day The Musical». Programlederne inkluderte Orlando Bloom, Tina Fey, Scarlett Johansson, Glenn Close, Whoopi Goldberg, Mark Hamill og John Legend.

Årets Tony Awards er den 71. i rekken.

(NTB)

Hele Norges coronakart