Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tony synger som en Lerche

Sondre Lerche har ikke noe imot å bli gjenkjent på gata. Likevel overlot han hovedrollen i sin nye musikkvideo til en meksikansk nettkjendis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Ideen var jo helt utrolig ute, jeg tror ikke jeg skjønte den helt med en gang, sier Sondre Lerche.

Det gjorde ikke Dagbladet heller. Men hvis du er blant de mange som har sett videoklippet «What is love» på nettstedet YouTube, er du på god vei. Det viser en godt voksen meksikaner som strever med å synge karaoke til Haddaways 80-tallshit «What is love». Musikkvideoregissør Renate Rognan (25) syntes videoklippet var så morsomt at hun bare måtte ha mannen med i Lerches nye video.

-  Musikkvideoen er litt snever humormessig, men jeg hadde lyst til å lage noe annerledes, sier Rognan.

(Se Tony Soberon synge «What Is Love»)

Filmet i Kina

Hun lette på nettet for å få tak i ham og var nesten på vei til Mexico da han endelig svarte på e-post, og viste seg å være i Kina. Siden Rognan ikke hadde råd til å dra dit, foreslo han å filme seg selv etter hennes instrukser. Dermed fikk han hovedrollen i den nye videoen, hvor han synger karaoke til Lerche-låta «Say it all».

Mot slutten dukker Sondre Lerche selv opp i videoen, med ledninger og bevegelsessensorer festet til kroppen. Det viser seg at han styrer bevegelsene til Tony Soberon ved hjelp av intrikat, futuristisk teknologi. Forvirret? Det er litt av poenget, ifølge Lerche.

-  Jeg vil at folk skal lure litt på hva som foregår, sier han.

Kontrollfrik

Den nye videoen hans har paralleller til den forrige, «Phantom Punch», hvor Lerche tilsynelatende styrer kameraet i sin egen musikkvideo ved hjelp av ny teknologi.

-  Jeg har laget en del videoer hvor det blir avslørt at jeg styrer noe, sier han.

-  Er du en kontrollfrik?

-  Det er kanskje det regissørene prøver å si, på en litt diskré måte, haha, sier han.

Likevel er han bare med i 30 sekunder av den nye videoen. Det var noe av grunnen til at han tente på ideen.

-  Jeg tror ikke at en visuell framstilling av artisten nødvendigvis alltid er den beste måten å lage musikkvideo på. Mange videoer er bare opptatt av å forherlige artisten. Jeg ville heller lage noe humoristisk, sier han.«Say it all» er singel nummer to fra det kommende albumet «Phantom Punch», som slippes 29. januar. Albumet er mye mer rocka enn de tidligere platene hans.

Liker å bli gjenkjent

-  Jeg skrev mange av låtene i New York etter «Two way monologue»-turneen. Da var jeg rastløs og hadde behov for å gjøre noe fysisk. Derfor begynte jeg å skrive kjappere låter. Vi spilte dem inn mer eller mindre live i Los Angeles, forteller Lerche.

For tiden pendler han mellom Bergen og New York, hvor han finner roen til å skrive. Men han er ikke blant dem som flytter til utlandet for å unngå å bli gjenkjent på gata.

-  I New York blir jeg gjenkjent et par ganger i uka, og det synes jeg er morsomt, sier han og ser litt brydd ut.

-  Det er akkurat den dosen jeg trenger.

Hele Norges coronakart