Tooji på trynet

Sverige på tronen - Norge på trynet.

BUNNPLASSERING:  Tooji er blitt kritisert av svenske journalister, mens hans eget støtteapparat har solgt ham inn som en vinner. Kanskje vi skal høre på våre naboer og ikke bare tro på egen fortreffelighet. 

 
Foto: Jessica Gow / NTB scanpix
BUNNPLASSERING: Tooji er blitt kritisert av svenske journalister, mens hans eget støtteapparat har solgt ham inn som en vinner. Kanskje vi skal høre på våre naboer og ikke bare tro på egen fortreffelighet. Foto: Jessica Gow / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette gikk ikke vår vei - men våre varmeste gratulasjoner til Sverige. Stemmegivningen var grusom, og måtte fortone seg som piskeslag i ansiktet på bursdagsbarnet.

Den selvsikkerheten som den norske delegasjonen har pisket opp, har vært mer luftig enn eggedosis og like kvalemde i slike doser. Bunnplassering, da hadde det vært bedre med null poeng.

Tooji var eksplosiv på scenen. Han framsto langt sikrere, mer kontrollert og med mye mer energi og selvsikkerhet enn på semifinalen, men avslørte ham som en ordinær sanger. Men med en middelmådig låt og en middelmådig vokalutrustning gikk det på trynet. Verre enn forventet, dette. Langt verre.

Sverige og Loreen gjorde det fortjent bra. De plukket poeng - helt fortjent, hele veien. Vi elsker å hate og irritere våre naboer, men det nytter ikke med smålighet her.

Loreen synger bra, og framstår mystisk og annerledes med en låt som har slektskap til Toojis «Stay», men som er flere hakk bedre. Vi unner våre naboer denne seieren, en mulighet vi har sett i flere uker, nå.

Årets europeiske finale begynte storslaget med flotte tv-redigerte bilder og en fanfare av et frodig aserbajdsjansk åpningsshow. Sammen med postkort framstår landet som et varmt og vennlig demokrati: For en imponerende fortegning av virkeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer