«Top Gear» går til Amazon for å lage nytt bilprogram

«Gode nyheter! Jeg har fått jobb hos Amazon. Dårlige nyheter! Det har de andre to også» skriver James May på Twitter.

BORTE: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond er ferdig med «Top Gear» og på vei inn i nye bilprosjekter. Foto: NTB Scanpix
BORTE: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond er ferdig med «Top Gear» og på vei inn i nye bilprosjekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Endelig er det klart. Amazon Prime blir neste stoppested for «Top Gear»-gutta. Det melder Amazon selv. 

- Millioner av mennesker har sagt at de ønsket å se gutta tilbake på skjermen, og vi er veldig glade for å kunne sørge for at det skjer, sier Jay Marine i Amazon. 

Det ble tidlig spekulert i at bilstjernene var på vei til Netflix, men nå er det altså klart at Amazon vant kampen om de tre. 

- Vi kan ikke vente med å se hva Jeremy, James og Richard har opp i ermet, fortsetter Marine. 

Fra fly til romskip «Top Gear»-guttas nye program er forventet klar i 2016. 

James May bekrefter det hele på Twitter: «Gode nyheter! Jeg har fått jobb hos Amazon Video UK. Dårlig nyheter! Det har de andre to også»

- Jeg føler jeg har tatt steget ut av et biplan-fly og inn i et romskip, sier Jeremy Clarkson om sitt nye ansettelsesforhold. 

Det nye programmet har foreløpig ikke noe navn, og skal produseres av Andy Wilman, som var trioens produsent i «Top Gear» også. For å se det nye programmet må du ha abonnement på Amazon. 

Endringer i BBC Samme dag som kunngjøringa fra Clarkson, Hammond og May legger BBCs «Top Gear» om på store deler av produksjonskabalen av originalprogrammet. 

Gjenoppbygginga av «nye» «Top Gear» fortsetter, som blir uten de tre bilstjernene, men med radiokjendis Chris Evans som programleder, og underholdnings- og humorprodusenten Lisa Clark som ny sjefsprodusent. 

Det bekrefter BBC onsdag.

Clark har blant annet vært involvert siden begynnelsen i et av Storbritannias største frokostprogrammer, vunnet en mengde priser med live-programmet «Don't Forget Your Toothbrush» og nå nylig den kritikerroste situasjonskomedien «Vic & Bob?s House of Fools».

I en pressemelding sier Evans, som altså skal fylle Clarksons sko, at han er fornøyd med sin nye sjef.

- Du finner ingen bedre når det kommer til å lage store, viktige TV-programmer enn Lisa. Hun er morsom, sassy, supererfaren og har alltid elsket biler, sier Evans.

Det er foreløpig uklart når den nye utgaven av «Top Gear» er klar for skjermen i Norge. Ryktene om programmet er fortsatt mange, blant annet skal Formel 1-stjerna Jenson Button være aktuell for programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer