Top Gear-sjef til Dagbladet: Lover nye råskinn og høy fart

- Det er så hårene reiser seg i nakken.

(Dagbladet): I mai er det duket for en ny sesong av BBC-serien Top Gear. Administrerende direktør i «Top Gear», Adam Waddell, sier til Dagbladet at den kommende sesongen er fornyet på mange områder.

- Vi bestemte oss for å ikke ha tre programledere da vi startet castingen. Det er en av de tingene vi har gjort bevisst for å fornye programmet, sier han.

I mars i fjor ble det kjent at Jeremy Clarkson hadde fått sparken etter at han gikk fysisk til angrep på en produsent.

En måned etter ble det kjent at hans to makkere, James May og Richard Hammon, også forlot BBC og «Top Gear». Samtidig ble det spekulert i om radiostjernen Chris Evans skulle ta over for Clarkson. Det ble bekreftet i juni.

Stort navn I februar ble det kjent at skuespiller og bilentusiast Matt LeBlanc skal lede serien sammen med Evans.

Evans har vært en stor fan av programmet i en årrekke, og Waddell sier at det bare tok et par dager før avtalen var i boks.

- Han har gjestet «Top Gear» flere ganger og  er et stort navn i Storbritannia. Med en enorm interesse for biler, en egen bilsamling og egen bil- og musikkfestival var det ikke et vanskelig valg, sier Waddell.

LeBlanc kjenner vi best som karakteren Joey Tribiani i tv-serien «Friends». Også han er en stor bilentusiast.

- Matt har vært en venn av showet i mange år. I fjor høst var han programleder for en arkivserie kalt «Top Gear Races», og da vi spurte om han ville være programleder for den kommende serien var han ikke i tvil. Han elsker Porscher, og kan snakke om det i timevis, sier Waddell.

Overraskelser Om den nye sesongen sier han at de har beholdt formatet fra de tidligere sesongene, men at mye likevel er forandret.

- I tillegg til Matt og Adam er det fire andre som skal lede programmet. Alle er ikke med i hver episode, men Matt og Adam er det, sier han og fortsetter:

 FARTSENTUSIAST:  Skuespiller Matt LeBlanc er en av programlederne i den kommende sesongen av «Top Gear». Foto: WENN / Scanpix
FARTSENTUSIAST: Skuespiller Matt LeBlanc er en av programlederne i den kommende sesongen av «Top Gear». Foto: WENN / Scanpix Vis mer

- Jeg pleier å si at det blir det samme, men alt vil bli litt annerledes. Det kommer til å bli noen overraskelser, og vi kommer til å ha kjente gjester. Vi har vært opptatt av å fornye, men samtidig beholde det gode formatet.

Fartsmonstre Weddell har allerede sett mye av den kommende sesongen, og allerede har han plukket ut noen favorittklipp.

- Den nye sesongen inneholder fantastiske biler. Blant mine favorittøyeblikk er da programleder Chris Harris kjører en Aston Martin Vulcan i Abu Dhabi. Det er så hårene reiser seg i nakken, sier han og fortsetter:

- Jeg må også si at Matt LeBlanc er en fantastisk sjåfør. I en episode kjører han en Ariel Nomad som ikke har karosseri. Det er også en favoritt.

Waddell trekker også fram kjemien til de to nye programlederne.

- Det er som om de har kjent hverandre i åresvis, sier han.

BBC har ennå ikke fastsatt en dato, men programmet skal på lufta i mai.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram