Topp-møte i DJ-verdenen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Aldri har så mange av verdens mest kjente dj-er vært samlet på ett sted som under årets Quartfestival.

Fra tidlig på kvelden til sola står opp sørger 40 dj-er for at det koker på klubbscenene Kick, Markens og Caledonien. Fra tirsdag til i dag tidlig. Æren for dette går til Quart-ledelsen og dj Peer.

- Så mange av verdens største dj-er har aldri tidligere vært samlet på ett sted. Flere internasjonale dj-magasiner er her for å skrive om dette, sier Peer Osmundsvaag, som har samlet dj-eliten til sjangerens G8-møte.

Høy nattpuls

Utestedet Kick, en bakgård midt i byen, har vært stedet der klubbmusikken har tatt helt av. I snitt har over 2000 publikummere vært der hver kveld, og med hundrevis utenfor som ikke har kommet inn. Dj-er som Masters at Work, Kenny Dope og Frangois Kevorkian har sørget for yrende og pulserende natteliv.

- Frangois K, som er mange og femti år, er dj-mesteren framfor noen. At vi fikk ham hit, var et scoop. Det førte til at det var lett å booke andre store navn, sier dj Peer.

Lite dop

Neste år satser Quartfestivalen på å gjenta klubbsuksessen. Dj-enes internasjonale toppmøte er allerede kjent i dj-kretser. Festivalgeneral Toffen Gunnufsen er fornøyd med årets festival. 55000 festivalgjengere har vært med på tidenes Quartfestival.

- Neste år feirer vi tiårsjubileum. Det er klart vi kan bli enda flinkere, spesielt med bedre toaletter og servering. Det som gleder mest, er at det er kommet flere publikummere enn før, selv om programmet er noe smalere, sier Toffen.

Politiet roser Quart-ledelsen for gjennomføringen av og sikkerheten på festivalen. Foreløpige tall i går kveld forteller om 115 pågripelser, hvorav halvparten var narko-relaterte.

- Det dreier seg om små mengder, og i hovedsak hasj. Bare én mindreårig festivaldeltaker er blitt pågrepet i forbindelse med narkotika, sier leder av Sentrum politikammer, Ole Hortemo.

DJ PEER: Peer Osmundsvaag har skrevet dj-historie.