Topp spenning fra Los Angeles

«L.A. Konfidensielt» er glimrende underholdning, en snedig laget krim med alt til faget henhørende - mord, mysterier og romantikk. Og - hurra - fri for stereotype tøffinger med ett ansiktsuttrykk og én hjernecelle på tomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ikke at det mangler verken «tough guys», revolvere eller tullinger i denne filmatiseringen av James Ellroys roman. Men karakterene har flere lag enn de gir inntrykk av ved første øyekast, de fleste er litt mer og litt annerledes i dette dykket ned i Los Angeles\' lugubre og korrupte underverden på 50-tallet. Og for de fysikkinteresserte bidrar dessuten Kim Basinger.

Det gjør Kim helt fint i sin luksusprostituerte rolle, men det er gutta som tar kaka: Kevin Spacey, Russell Crowe og Guy Pearce er tre meget forskjellige politimenn som tvinges inn i samarbeid. Dermed forandres alle.

«L.A. Konfidensielt» er samtidig et portrett av byen Los Angeles, så fascinerende glamorøs og paradisisk på overflaten, like brutal og nådeløs under den. Klassisk «film noir». I kjendisfernisset boltrer sladderjournalisten Sid Hudgens (Danny De Vito) seg. Sid lurer celebriteter inn i kompromitterende situasjoner og tilkaller politimannen Jack Vincennes (Spacey) til å foreta arrestasjonene, med behagelig berømmelse som resultat for begge. Tingene blir alt annet enn festlige, når en mordetterforskning bringer Vincennes inn i en motvillig allianse med den karrierebesatte kollegaen Ed Exley (Pearce) og den atskillig røffere Bud White (Crowe). En mystisk forretningsmann, korrupsjon alle vegne, mysterier med tråder tilbake i tida, en prostitusjonsring bestående av filmstjernekopier - dette er noen ingredienser. Det er i sistnevnte Lynn Bracken (Basinger) gjør sin entré med alvorlige konsekvenser for to av våre venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer