Toppår for tegneserier i fjor

Sjekk hvem som selger best.

 • Les Pondus, Nemi og Rocky gratis her

  (Dagbladet.no): Nordmenn kjøper tegneserier som aldri før. I fjor kjøpte vi blader og tegneseriebøker for 650 millioner kroner, fordelt på 15,5 millioner eksemplarer, skriver Finansavisen.

  Dette er en økning på 100 milloner kroner siden 2002, men mesteparten av differansen skyldes prisstigning. Og fortsatt er det Donald Duck som er mest lønnsom. I fjor ble det solgt Donald-tegneserier for 220 millioner kroner, noe som utgjør 40 prosent av det totale salget.

  Egmont Serieforlaget
  er den desidert største aktøren på dette markedet i Norge, og befester nå sin posisjon ved å ha overtatt rettighetene til Rocky og Pondus.

  - Vi er veldig glade for å ha fått Pondus inn i hyllene våre, og Frode Øverli virker glad for å være her. Han har mange gamle venner her, sier Svein Erik Søland, sjefredaktør i Egmont Serieforlaget.

  Selv om markedet er svært stabilt, mener forlagsredaktør Øystein Dahl at det utgis flere serier enn før, men at de har kortere levetid og gis ut i mindre opplag.

  - Dette skaper selvsagt nye utfordringer for oss; vi må treffe riktig når vi skal velge nye ting. Men først og fremst er vi veldig glade for at det kommer endringer i ny og ne. Det hadde blitt kjedelig uten.

  Donald er som nevnt den mestselgende tegneserien i Norge, foran Pondus. Deretter følger Billy, Nemi, Wendy og Tom & Jerry.
INNBRINGENDE ENDER: Donald Duck & co. sørget for 220 millioner kroner i kassa for Egmont Serieforlaget i fjor.
INNBRINGENDE ENDER: Donald Duck & co. sørget for 220 millioner kroner i kassa for Egmont Serieforlaget i fjor. Vis mer