<div>I ANSTENDIGHETENS NAVN: Kakegenerasjonen <span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">har i motsetning til den nøkterne livsstilen til generasjonene før dem hatt et forbruks- og reisemønster som etterlater seg en uant regning fra klimaødeleggelser som generasjon etter generasjon etter dem vil måtte betale for.&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">De kan i anstendighetens navn la de som kommer etter arve slik de selv arvet av sine foreldre, skriver innsenderen. Foto: Diego Cervo /NTB Scanpix</span></div>
I ANSTENDIGHETENS NAVN: Kakegenerasjonen har i motsetning til den nøkterne livsstilen til generasjonene før dem hatt et forbruks- og reisemønster som etterlater seg en uant regning fra klimaødeleggelser som generasjon etter generasjon etter dem vil måtte betale for. De kan i anstendighetens navn la de som kommer etter arve slik de selv arvet av sine foreldre, skriver innsenderen. Foto: Diego Cervo /NTB Scanpix
Vis mer

Toppen av frekkhet

Kakegenerasjonen har høstet rikdommer fra oljen som etterkommerne deres bare kan drømme om.

Meninger

I Dagbladet i forrige uke blir pensjonister oppfordret til å bruke opp arven og ikke etterlate seg noe. De som nylig har blitt pensjonister eller som blir det nå, dessertgenerasjonen, er vant til kake. Selv har de nytt godt av arven fra sine foreldre.

Kakegenerasjonen har høstet rikdommer fra oljen som etterkommerne deres bare kan drømme om. De har opplevd at verdien på boligene deres i storbyene har opp mot tjuedoblet seg etter at boligsamvirkene ble deregulert fra fast pris til markedspris.

De har sikret en pensjonsordning som gjør generasjonene etter må jobbe mye lenger, mens de selv får beholde gullpensjonene sine og slipper å betale for sin andel av den økte levealderen.

De har i motsetning til den nøkterne livsstilen til generasjonene før dem hatt et forbruks- og reisemønster som etterlater seg en uant regning fra klimaødeleggelser som generasjon etter generasjon etter dem vil måtte betale for.

De kan i anstendighetens navn la de som kommer etter arve slik de selv arvet av sine foreldre. Å la generasjonen etter få arve huset, er det minste de kan gjøre. Ikke bruke opp verdiene de arvet, men forvalte dem for etterkommerne.

Oppfordringene i Dagbladet er ikke bare å høste mer enn man sår, men en oppfordring om å spise hele kaka med glasur og alt.