Topper alle listene i USA

Nå skal Stargate jobbe med flere nye navn.

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no at det norske produksjonsduoen Stargate hadde hjulpet R&B-artisten Ne-Yo til topps på den amerikanske albumlista. Duoen har laget fire av tolv låter på «In My Own Words».

Nå er Ne-Yo/Stargate-dominansen i USA total. I går gikk også låta «So Sick» - som Stargate har produsert - til topps på singellista i USA.

- Dette er om mulig enda større, sier Tor Erik Hermansen til Dagbladet.no. Sammen med makker Mikkel S. Eriksen lever han særdeles glade dager for tida.

Ingen eksplosjon

Det er 22 år siden a-ha toppet hitlistene med «Take On Me», og Hermansen husker godt hvor stort det var.

- A-ha var på førstesiden av alle aviser, med norske flagg og hele pakka. Dette er veldig kult for oss.

Hermansen opplyser om at de for tiden jobber med en rekke nye artister, men at flere av dem er mindre kjente debutanter.

- Derfor er det ikke noen vits for meg å gå ut med noen navn nå.

KUPPER LISTENE: Totaldominansen er komplett: Stargate og Ne-Yo gikk i går også til topps på Billboards singelliste. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG
KUPPER LISTENE: Totaldominansen er komplett: Stargate og Ne-Yo gikk i går også til topps på Billboards singelliste. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer

Pågangen mot Stargates management er naturlig nok blitt større med suksessen, men Hermansen tror ikke det har eksplodert nå som singelen er nummer 1.

- Nei, det er nok ikke slik det fungerer. Bransjen har nok tatt notis av det som har skjedd tidligere også, og det er ikke sånn at alle plutselig legger merke til oss nå som vi har gått til topps, sier han.

Jay-Z bestemte

I tillegg til Billboard 200 topper også «So Sick» Billboard Hot 100 (poplista), nedlastingslista og R&B-lista.

Jay-Z - rapstjerne og en av direktørene i Ne-Yos plateselskap Def Jam - fortalte i går at han bestemte hvilke låter som skulle med på albumet. Med andre ord var det han som avgjorde at Stargate-kuttene skulle bli med.

- Min greie var å gjøre albumet kort og kontant. Når en artist utgir sitt første album, er det en tendens til at de helst vil ha med 21 låter, sa han til AP.

- Vi jobba med «So Sick» på samme måte som vi gjør med alle andre låter, egentlig. Vi lagde den, tok den med til Ne-Yo, også vurderte han hvilke ideer han likte og ville jobbe videre med, forteller Hermansen.

UNG STJERNE: Amerikanerne elsker Ne-Yo. Dagbladet ga debutplata hans <a href=http://www.dagbladet.no/kultur/2006/02/28/459200.html>terningkast tre</a>.