Topper bestselgerliste med 16 år gammel krimbok

- Ingen nordmenn har gjort det før.

LISTETOPP: Jo Nesbøs «Kakerlakkene» er utgitt i USA, og topper New York Times' bestselgerliste.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LISTETOPP: Jo Nesbøs «Kakerlakkene» er utgitt i USA, og topper New York Times' bestselgerliste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1998 ga krimforfatter Jo Nesbø ut bok nummer to i serien om den fiktive politietterforskeren Harry Hole, kalt «Kakerlakkene».

Nå er boka utgitt i USA, og debuterer på toppen av New York Times' bestselgerliste, skriver NRK.- Dette er første gang Nesbø topper det som er den mest prestisjefylte bestselgerlisten for bøker i hele verden. Så vidt meg bekjent er det ingen nordmenn som har toppet denne listen før, sier Tor Jonasson, Nesbøs internasjonale agent, til NRK.

Fra sjette til første Svenske Liza Marklund og Stieg Larsson har toppet den gjeve lista tidligere, men Nesbø er ikke eneste nordmann som plasseres på en av New York Times' bestselgerlister.

Ylvis-brødrene og barneboka «What Does the Fox Say» - basert på hitlåta med samme navn - toppet New York Times' bestselgerliste for barnebøker da den ble utgitt i fjor.

Det er ikke lenge siden Nesbø sist var å se på den amerikanske bestselgerlista. I november i fjor lå den amerikanske versjonen av boka «Politi» på listas sjetteplass.

Snart ny bok Nå som også «Kakerlakkene» er til salgs med en amerikansk tittel («Cockroaches»), er samtlige av Nesbøs bøker utgitt i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer