Topper bestselgerliste med 16 år gammel krimbok

- Ingen nordmenn har gjort det før.

LISTETOPP: Jo Nesbøs «Kakerlakkene» er utgitt i USA, og topper New York Times' bestselgerliste.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LISTETOPP: Jo Nesbøs «Kakerlakkene» er utgitt i USA, og topper New York Times' bestselgerliste. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I 1998 ga krimforfatter Jo Nesbø ut bok nummer to i serien om den fiktive politietterforskeren Harry Hole, kalt «Kakerlakkene».

Nå er boka utgitt i USA, og debuterer på toppen av New York Times' bestselgerliste, skriver NRK.

- Dette er første gang Nesbø topper det som er den mest prestisjefylte bestselgerlisten for bøker i hele verden. Så vidt meg bekjent er det ingen nordmenn som har toppet denne listen før, sier Tor Jonasson, Nesbøs internasjonale agent, til NRK.

Fra sjette til første Svenske Liza Marklund og Stieg Larsson har toppet den gjeve lista tidligere, men Nesbø er ikke eneste nordmann som plasseres på en av New York Times' bestselgerlister.

Ylvis-brødrene og barneboka «What Does the Fox Say» - basert på hitlåta med samme navn - toppet New York Times' bestselgerliste for barnebøker da den ble utgitt i fjor.

Det er ikke lenge siden Nesbø sist var å se på den amerikanske bestselgerlista. I november i fjor lå den amerikanske versjonen av boka «Politi» på listas sjetteplass.

Snart ny bok Nå som også «Kakerlakkene» er til salgs med en amerikansk tittel («Cockroaches»), er samtlige av Nesbøs bøker utgitt i USA.

Per november i fjor, skal Nesbø ha solgt nærmere 20 millioner bøker internasjonalt.

Det største opplaget er fremdeles i Norge, der han har solgt over 4,5 millioner bøker. Rundt 3,8 millioner engelskspråklige bøker var da solgt.

Her i landet, er Nesbø straks aktuell med ny bok, en Harry Hole-fri variant denne gang.

Romanen «Sønnen» kommer for salg 19. mars.