SAVNER FAMILIEN: 200 reisedøgn i år er mer enn Jarle Bernhoft setter pris på. - Det har vært et eventyrlig år, men takk og lov for videotelefonen. På den måten kan jeg se og snakke med kona og sønnen på to år, sier soulartisten til Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg
SAVNER FAMILIEN: 200 reisedøgn i år er mer enn Jarle Bernhoft setter pris på. - Det har vært et eventyrlig år, men takk og lov for videotelefonen. På den måten kan jeg se og snakke med kona og sønnen på to år, sier soulartisten til Dagbladet. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Topper jubelår med stipend på 900 000

Julenissen kom tidlig i år til soulsuksessen Jarle Bernhoft.

Jarle Bernhoft avslutter suksessåret 2011 med å motta et stipend på 900 000 kroner.

Eventyrlig 2011 har vært en drøm for Norges fremste popsoulartist. Når han om tre uker tar juleferie, har han lagt bak seg 200 reisedøgn.

- Et begivenhetsrikt år - helt eventyrlig, sier Jarle Bernhoft.

Intervjuet blir gjennomført med en delvis liggende Bernhoft. Han har fått akutt ryggvondt, og frykter prolaps, og tygge smertestillende som drops.

Penger på bok Music Export Norways fjerde treårige eksportprogram går i år til Bernhoft. Det betyr at Bernhoft vil få 900 000 kroner - fordelt på tre år - til ulik utenlandslansering.

- Tusen takk til for støtten, sier en overveldet Jarle Bernhoft.

Nå vil jeg han få muligheten til å forbedre turnéproduksjonen i utlandet, noe som han er sikker på vil heve kvaliteten på konsertene betraktelig.

Innspurt før jul Bernhoft er hjemme en liten uke for å lansere konsertplata «Walk With Me - Live At Chateau Neuf», som han spilte inn sammen med Kringkastingsorkestret (Kork) i sommer.

- Før jul skal jeg lansere plata og gjøre konserter i Frankrike, sier Bernhoft.

Etter utgivelsen av andreplata, «Solidarity Breaks», har en rekke dører åpnet seg. Han har opparbeidet seg et publikum i Norge, Danmark, Tyskland, England og USA. Etter en håndfull konserter der, kronet han amerikabesøket med en opptreden i talkshowet The Ellen DeGeneres Show.

Livsbejaende pop Albumet «Solidarity Breaks» blir jevnlig spilt i radio, og har også fått fart på hans første soloplate, «Ceramik City Chronicles». Han tror suksessen skyldes følgende:

- Det er en livsbejaende grunntone i låtene. Den lys og fri for melankoli, er dansbar og fengende og med tekstappell til det tenkende menneske.

Han beskriver musikken mer som pop enn soul. Likevel har han ikke vanskeligheter med å plukke ut soulplater som har betydd mye for ham.

Parodiert på tv At Jarle Bernhoft blir parodiert i «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV2, tar han som en ære. Der spiller Henrik Thodesen figuren Bernard Bernhoft, broren til Jarle.

- Folk kontaktet meg og lurte på om jeg hadde en bror, Bernard. Parodien er musikalsk veldig bra utført.

Konsertalbumet med Kork inneholder en tredel nyskrevet stoff. Neste år ser Bernhoft fram til å turnere noe mindre og få mer tid til familien og låtskriving.

ENMANNSORKESTER: Slik ser det ut når Jarle Bernhoft turnerer alene. Foto: Lars Myhren Holand
ENMANNSORKESTER: Slik ser det ut når Jarle Bernhoft turnerer alene. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer