Topper listene

I dag går Natasha Bedingfield offisielt til topps på både single- og albumlista i England. I går feiret hun med å hilse sin norske venninne Hildegunn, som nettopp har giftet seg.

Gjennom Dagbladet sendte 22-åringen i går følgende hilsen til venninna, som ifølge Natasha selv bor i «byen mellom de sju fjell, Bergen»:

-  Gratulerer med bryllupet, Hildegunn! Beklager at jeg ikke kunne komme. Som du vet var jeg svært opptatt. Jeg lover å besøke både deg og Lill-Jorid i den fantastiske byen deres.

Oslo-venninner

Natasha Bedingfield har flere norske venner. De fleste er hun blitt kjent med i hjembyen London:

-  De vennskapene kommer jeg til å ta vare på, uansett hvor stor stjerne jeg måtte bli. Jeg vet hvor jeg kommer fra, og det ikke aktuelt å droppe gamle vennskap. Jeg vil være en jordnær jente i en bransje som kan være ganske så falsk. I går kveld, for eksempel, var jeg sammen med to andre norske venninner her i Oslo, sa Natasha da vi møtte henne i går.

-  Hva gjorde dere?

-  Ruslet rundt i sentrum, så på Slottet, kjøpte mat på gata og spiste godterier. Dere har utrolig god melkesjokolade her i Norge. Jeg tåler egentlig ikke melkeprodukter. Men jeg måtte smake litt . Norsk brunost er jeg også blitt glad i, røper Natasha.

«Single»-single

I går kveld opptrådte hun på musikkshowet «NRJ in the Park» på Rådhusplassen i Oslo. Der fremførte hun single-låtene «Single» og «These Words».

-  Jeg ble fascinert av idéen om en single-låt som heter «Single». Så fant jeg et funky, motown-aktig riff som fungerte. Låta handler om at jeg har det godt som single, og at jeg akkurat nå ikke trenger en arm å sove på. Jeg nyter alenelivet, og har gjort det i et år.

Før morsmelka

Så single er Natasha at hun deler leilighet med lillesøster Nikola og storebror Daniel. Sistnevnte er en kjent artist som besøkte Norge så seint som i fjor.

- Når vi er hjemme spiller vi videospill og ser video til langt på natt, eller har felles venner på besøk. Det er godt å bo sammen med Daniel og Nikola.

Natashas foreldre er opprinnelig fra New Zealand. Allerede mens Natasha lå i mors liv, ble hun sunget til av begge foreldrene. Så musikken fikk hun inn før morsmelka.

Som barn opptrådte Natasha med søsknene i alt fra r&b til garasjerock-settinger. Da hun var 12 skrev hun sin første sang:

- Den het «You take me as I am». Jeg sang den aldri for noen. Jo forresten. For mamma og pappa.

Sterke meninger

Nå slippes Natasha Bedingfield løs på norske platekjøpere - først med singlen «These Words», så med det kritikerroste albumet «Unwritten». Et album hvis tittellåt hun skrev til lillebroren Joshua på 14-årsdagen hans i fjor.

- Familie og venner betyr alt for meg. Like mye betyr det å ha kunstnerisk kontroll.

Tekstene er bare hennes.

På nettsiden skriver Natasha at hun i tidlig alder var «sick of empty music - people whip up a melody, then any kind of words to fit. I'm not interested in lines that go blah blah blah. I want something that provokes me as well as the listener».

Så hun begynte å studere psykologi.

På vei mot stjernene

- Psykologistudiene fikk meg til å forstå menneskesinnet bedre, og det har gjort meg til en bedre tekstforfatter - selv om jeg hoppet av studiene etter ett år, for å satse på karrieren.

Og det blir neppe bare i popens hjemland, England, at Natasha Bedingfield vil toppe listene. For tida flyr 22-åringen over hele verden for å promotere albumet. Hun kom til Oslo fra Japan via Tyskland, og snart er hun avgårde til Australia. I november legger hun ut på sin første turné med eget band.

- Jeg gleder meg vanvittig, sier Natasha Bedingfield.

OPPTRÅDTE I GÅR: Natasha Bedingfield i aksjon på Rådhusplassen i Oslo i går kveld. Med låta «These Words» og albumet «Unwritten» går hun i dag til topps på de engelske listene. I Norge slippes låta og albumet henholdsvis 4. og 25. oktober.